İlk kızım doğduktan sonra ilk haftalarda çok zorlandık. Sürekli ağlıyordu,kucağımızdan inmiyordu. Beşiğe yatırdıktan sonra hemen uyanıyordu ve tekrardan ağlamayı başlıyordu. SOnra internette uyutma metodlarına bakmaya başladım ve bir tane yöntemi beğendim ve denemek istedim Ordaki makalede fitness ball yani pilates topu hakkında geniş bir bilgi verilmişti. Eşim de tamam dedi ve pilates topu aldık ve aldığımız günden itibaren rahatlandık. Pİlates topuna oturup bebeğinizi kucağınıza alacaksınız ve hafif sallanmaya başlarsınız. Sallanma bebeğe annesinin karnındayken su içinde yüzmesini ve hareket etmesini hatırlatıyormuş. BU yüzden pilates topunda oturarak hafif zıplayarak hareket ettiğiniz zaman bebek kendini karnında gibi hissetmeyi başlıyor ve rahatlanıyor. BUnu denedik ve gerçekten mühteşem bir sonuca oluştuk. Bebeğimiz ilk 5 dk içinde uyakalıyordu ve sonra beşiğe geçse de güzelce uyuyordu. BU topu 1 yasşına kadar kullandık. Ayakta sallamak, çarşafta sallamaya ve yorulmamıza YOK DEDİK!!! Aynı zamanda bebeğinizin kaslarını geliştirmek için de kullanabilirsiniz. Topa yatırın ve egzersiz yapın. Kızlar inanmayan varsa denesin. İnşallah işinize yarar
Bu ara bazen bebeğim hastayken vızvızlarken onunla beraber pilates topuna oturarak film izliyorum. Hem koltuk amaçlı hem salıncak amaçlı hem de sakinleştirici amaçlıdır