Yufka Mantası

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve Jerna tarafından 28 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. Jerna

    Jerna Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Bizzat denediğim müthiş bir lezzet :)

    Fırını 180 dereceye ayarlayın..

    - 4 yufka
    - 300 gr kıyma
    - 1 soğan
    - 1 çay bardağı ayran
    - 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
    - Tuz, karabiber

    SOSU İÇİN

    - 4 diş sarımsak
    - 250 gr yoğurt
    - 2 yemek kaşığı tereyağı
    - Kuru nane
    - Kırmızı pul biber

    Soğanı rendeleyin. Kıyma, soğan, tuz ve
    karabiberi karıştırıp yoğurun.
    Yufkaları ortadan ikiye bölüp sekiz yarım yufka
    elde edin.
    Kıymayı sekize bölün.
    Bir yufkayı tezgaha yayın. Üzerine fırçayla
    önce ayran sonra ayçiçeği yağı sürün.
    Kenarlarını hafif içe doğru kıvırın. Kıymadan bir
    parça alıp yufkanın geniş kenarına serin.
    Rulo yaparak yufkayı sarın ve ikişer cm
    genişliğinde kesin. Tüm yufkaları ve kıymayı
    aynı şekilde
    hazırlayın.
    Yağladığınız fırın tepsisine dizin. Üzerlerine
    ayçiçeği yağı sürün.
    Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında
    pembeleşinceye kadar pişirin.
    Servis tabağına alın.
    Üzerine sarımsaklı yoğurt, tereyağında
    kızdırılmış kırmızı pul biber ve nane ilave ederek
    servis
    yapın.
     

Sayfayı Paylaş