Özgecan Cinayeti

Konusu 'Türkiye ve Dünya Gündemi' forumundadır ve Pembe tarafından 15 Şubat 2015 başlatılmıştır.

  1. Pembe

    Pembe Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Özgecan Cinayetinin katil zanlısı yakalandı ve katil zanlısının ifadesi kan dondurucu nitelikteydi. Tüm Türkiye'nin tepki verdiği olayda insanlar idam cezasının geri gelmesini talep ediyor. Bu tür suçlar için idam cezasının olmayışı tepkilere neden oluyor.

    [​IMG]






    Türkiye Özgecan için Ayağa Kalktı

    Çağ Üniversitesi Psikoloji bölümü 1. Sınıf öğrencisi Özgecan Aslan’ın, Mersin’in Tarsus ilçesinde, evine gitmek için bindiği midibüsün şoförü tarafından kaçırılarak katledilmesi Türkiye ’yi ayağa kaldırdı. Korkunç vahşet birçok kentte protesto edilirken özellikle kadınların sokağa çıktığı görüldü.

    Tarsus’ta akıl almaz bir vahşetle katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın cenazesi, dün Mersin’de çoğunluğu kadın binlerce kişinin katıldığı bir cenaze töreniyle toprağa verildi. Güçlükle ayakta durabilen acılı anne Songül Aslan, “Kızım benim, melek yüzlü bebeğim” diyerek gözyaşı döktü. Özgecan’ın tabutunu kadınlar sırtladı ve musalla taşına koydu. Bu sırada Baba Mehmet Aslan’ın da büyük üzüntü yaşadığı görüldü.

    KADINLAR SOKAKTA
    Özgecan Aslan’ın katledilmesi başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin değişik şehirlerinde de geniş katılımlı yürüyüşlerle protesto edildi. ‘Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun Taksim İstiklal Caddesi’ndeki yürüyüşü Fransız Konsolosluğu önünde başlayıp Galatasaray Meydanı’nda sonlandı. Kalabalık, ‘Özgecan için adalet istiyoruz’, ‘Kadın cinayetlerini durduracağız’ ve ‘Kadın katillerinden hesap soracağız’ sloganları attı. Yürüyüşe destek verenler arasında CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, şarkıcı Demet Akalın gibi isimler yer aldı. Yaklaşık bin kişinin katıldığı yürüyüşte kısa bir konuşma yapan CHP’li vekil Melda Onur, artan kadın cinayetlerinden dolayı hükümeti eleştirdi.

    Sosyal medyada örgütlenen Tarsuslular da şehrin en işlek caddesinde toplanarak ellerinde pankartlarla yürüyüş yaptı. Grup adına bir konuşma yapan Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Yasemin Yücel, “Türkiye’de her gün beş kadın öldürülüyor. Bizler, başka Özgecan’ların ölmesini istemiyoruz.” dedi.

    Ankara , Adana, Eskişehir, İzmir, Antalya, Bodrum, Balıkesir, Bursa ve Tunceli’de de kadına yönelik şiddete karşı binlerce kadının katıldığı yürüyüşler düzenlendi.


    KATİL ZANLISININ OLAYI SOĞUK KANLILIKLA ANLATMASI KAN DONDURDU

    Türkiye 'yi gözyaşına boğan vahşeti soğukkanlılıkla anlatan Özgecan'ın katil zanlısı Suphi Altındöken ifadesinde, Özgecan'a önce tecavüz etmek istediğini, bunu yapamayınca da bıçaklayıp, son darbe olarak kafasına levye ile vurup öldürdüğünü anlattı, "Cesedi ortadan kaldırmak için üzerine benzin döküp çakmağı çakıp yaktım. Çünkü gömmeye zamanımız yoktu" dedi.

    Mersin'in Tarsus İlçesi'nde 11 Şubat günü ortadan kaybolan ve 13 Şubat'ta yakılmış cesedi bulunan Özgecan Aslan'ın öldürülmesi, tüm Türkiye'yi ayağa kaldırırken, katil zanlısı Suphi Altındöken, sorgusunda suçunu itiraf edip cinayeti nasıl işlediğini soğukkanlılıkla en ince detayına kadar anlattı.

    'DİRENEREK TECAVÜZ ETMEMİ ENGELLEDİ'

    Anlattıklarıyla sorguyu yapan görevlilerin bile kanını donduran katil zanlısı Suphi Altındöken, Özgecan Aslan ile kız arkadaşını Tarsus'taki AVM önünden aldığını, diğer kızın yolda indiğini belirterek, hava kararmak üzereyken vahşete uzanan korkunç dakikaları şöyle anlattı:


    "Özgecan 'Mersin'e gideceğim' dedi. Ben D-400 karayolu yerine Hal Kavşağı'ndan otoban istikametine gittim. Özgecan ters yöne gittiğimi daha sonra fark etti, bana bağırmaya başladı. Ben de biraz gittikten sonra aracı kenarda durdurdum tecavüz etmek amacı ile saldırdım. Ancak boğuşmaya başladık, bu sırada cebinden çıkardığı biber gazını yüzüme sıktı, tırnakları ile de yüzümü parçaladı. Çok istememe rağmen direnerek tecavüz etmemi engelledi. Bu sırada tırnaklarıyla yüzümü parçalayarak canımı çok yaktı.

    'DELİL BIRAKMAMAK İÇİN İKİ ELİNİ KESTİM'

    Bir anda kendimi kaybettim. Araçta bulunan bıçağımı rastgele sallamaya başladım. Kaç defa sapladığımı hatırlamıyorum. DNA testinde delil bırakmamak için de iki elini bileklerinden kestim, cesedi yaktım."

    'LEVYE İLE DEFALARCA VURDUM'

    Bıçakladığı Özgecan'ın hemen ölmeyince bir anda paniğe kapıldığını belirten Altındöken, son darbeyi nasıl gerçekleştirdiğini de kılı kıpırdaman şöyle anlattı: "Bıçakladıktan sonra ölmediğini gördüm ve araçta bulunan levye ile kafasına defalarca vurmaya başladım. Öldükten sonra da aracın içerisine gizlediğim cesetle tekrar Tarsus şehir merkezine geldim.

    'CESETLE BİRLİKTE ŞEHİR MERKEZİNE GİDİP, BABAMI VE ARKADAŞIMI ALDIM'

    Babamı ve arkadaşımı alarak, cesedin ortadan kaldırılması ve geride hiçbir ipucu bırakmamak için de yakmamız gerektiğini söyledim. Babam Necmettin ve arkadaşım Fatih Gökçe ile eski Ankara D-750 karayolu Çamalan Köyü'nün yakınlarında bulunan Alman Mezarlığı bölgesine gittik. Babam ve arkadaşımın yardımıyla araçtan cesedi indirip Cin Deresi kenarına bıraktık. Üzerine benzin döküp, çakmağı çaktım. Cesedi ortadan kaldırmak için yaktım. Çünkü gömmeye zamanımız yoktu. Cesedin yakılmasını ben istedim, çünkü bulununca tanınmaz diye düşündüm."

    YAKALANACAĞINI İNTERNETTEN ÖĞRENMİŞ
    İfadesinde cesedi yaktıktan sonra dönüşte trafik denetimi yapan jandarmayla karşılaştıklarını belirten Suphi Altındöken, son olarak şunları anlattı: "jandarma aracını görünce çok panikledik. Yakalanmamak için de sakin olmak için aramızda konuştuk. Kontrol noktasına geldiğimizde otobana nereden çıkacağımızı sorduk. Jandarma erinin tarif ettiği yön yerine başka tarafa gitmeye karar verdik. Bu sırada arkamızdan gelen jandarma, aracı kenara çekip, neden tarif edilen yön yerine başka yöne gittiğimizi sorup aşağıya indirdi. Aracın içinde bir yerinde kan lekesi gören jandarmaya, 'İki müşteri kavga etti, bu nedenle onların kanı' dedik. Ancak, kuşkulandıkları için gözaltına alıp Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürdüler. Jandarma yaptığı araştırmadan sonra sabah saat 05.00'te bizi serbest bıraktı. Daha sonra aracı babama teslim edip onlardan ayrıldım. Öğle saatlerinde ise telefonumdan internete girince babamın ifadesi ile Özgecan'ın cesedinin bulunduğunu öğrendim. Çok aşırı panikledim. Gün boyunca şehirde gezdim. Akşam saatlerinde yakalandım."

    SORUŞTURMA ÇOK YÖNLÜ SÜRÜYOR

    Geçmişte kuyumculuk yapan babasının varlığını kaybetmesiyle minibüste şoförlük yapmayı kendisine yediremediğinden sürekli çevresine şikâyetçi olduğu ifade edilen zanlı Suphi Altındöken ile ilgili soruşturma çok yönlü sürüyor.
    Suç ortakları babası 50 yaşındaki Necmettin Altındöken ile arkadaşı 20 yaşındaki Fatih Gökçe'nin başka suçlara karışıp karışmadığı yönündeki soruşturma da sürüyor.

    DİKKATLİ JANDARMALARIN BAŞARISI

    Kayıp başvurusunda bulunulan Özgecan Aslan'ın cinayete kurban gittiğinin anlaşılması ve failin yakalanmasında gösterdikleri büyük dikkat sayesinde kısa sürede ortaya çıkaran Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı yol devriyesi ekibi herkesin takdirini kazandı.
    Jandarma, faillerin jandarmadan sorduğu yola değil de başka bir yola girmesi üzerine şüphelenip arkalarından giderek arama yapması ile vahşeti ortaya çıkarmıştı. Aralarında erlerin de olduğu jandarma ekibine takdirname verileceği belirtildi.

    [​IMG]
     
  2. Hadise

    Hadise Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Bu şerefsiz acımadan özgecana kıydı Türkiyede gerçekten adalet varsa idam edilmeli bu pisliğin yaşaması ona mükafat özgecanna ihanet olur.
     
  3. Derya

    Derya Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Bugün özgecan yarın kim kadınlar sokağa çıkmaya korkar hale geldi kendimden geçtim kızımı neredeyse ev hapsinde tutacağım özgecanın katiline öyle bir ceza verilmeliki diyer canilik düşünenlere de ders olmalı.
     
  4. Pembe

    Pembe Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Cezaevinde adamı madam yapacakları kesin, forum kuralları müsade etmiyor söyleyecek çok şey varda...
     
  5. Ahu@

    Ahu@ Saygın Üye www.pembeoje.com

    Böyle insan olmayan adiler insan sıfatında aramızda dolaşıyor. Bir annenin emek verip gözü gibi baktığı kızını ülkesine faydalı bir birey olsun diye dişinden tırnağından artırıp büyüttüğü okutmaya çalıştığı kızını daha hayatının baharında zalimce annesinden ailesinden yürek yakan bir acımasızlıkla almaya ne hakkı var O vijdansız özgecanın hayatını zalimce elinden aldıya onunda yaşamaya hakkı olmamalı.
     
  6. Duygu

    Duygu Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Türkiye de adalet istemi yeniden gözden geçirilmeli ve tecavüzden kasten ve isteyerek kadın öldürmekten çocuklara cinsel istismar ve tecavüz etmekten hapis yatan ve bugün özgecanın hayatına kıyan bütün karaktersiz ahlaksız pisliklerin hayatına son vermeli Türkiyeyi bunlardan temizlemeli ki bizde Türkiye de adalet sistemi var diyebilelim.
     
  7. cimcimem

    cimcimem Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Allah tan korkmayandan sen kork derler Allah tan korkmadan özgecana kıyanı sizmi korkutacaksınız hapis yatmak böyle pisliklere ceza değil mükafat olur en güzeli o kimlere acı yaşattı özgecana annesine babasına ailesine sevdiklerine ve türk milletine. Bu şerefsize en iyi cezayı canı yanan bu millet verir verin halka versin insanlıktan nasibin almamış yaşama hakkı olmayan bu pisliğe cezasını.
     
  8. Ceylanım

    Ceylanım Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    Böyle pisliklerin aklı nerelerine çalışıyorsa oralarını kesip o öyle olmaz böyle olur deyip eline verdikten sonra hapse atmakta ben bir sakınca görmüyorum.
     
  9. Gamzemm

    Gamzemm Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Ancak boğuşmaya başladık, bu sırada cebinden çıkardığı biber gazını yüzüme sıktı, tırnakları ile de yüzümü parçaladı. Çok istememe rağmen direnerek tecavüz etmemi engelledi. Bu sırada tırnaklarıyla yüzümü parçalayarak canımı çok yaktı.
    TIRNAKLARIYLA YÜZÜMÜ PARÇALADI CANIMI ÇOK YAKTI. bu kısım bence çok önemli canı yanmış BU PİSLİĞİN CANI YANMIŞ ya özgecanın canı hayatı sevdikleri onların canı yanmadımı inşaallah içeride senin canını yakarlarda can nasıl yanar görürsün.
     
    Last edited: 16 Şubat 2015

Sayfayı Paylaş