Evlenenlerden evleneceklere aklınızda olsun.

Konusu 'Bilgi Alışverişi' forumundadır ve Kitap kurdu tarafından 21 Şubat 2015 başlatılmıştır.

  1. Kitap kurdu

    Kitap kurdu Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    Evleneceklere tavsiyeler vermek için evlenenlerden daha iyi bir seçenek olmayacağını düşünüyorum. Daha önce yaptığım 10 Düğün.com Çiftinden 10 Pahabiçilmez Tavsiye derlemesi sizden o kadar olumlu tepkiler aldı ki, daha kapsamlısını yapmayı bir borç bildim. Düğün günü hiç "keşke"niz olmasın diye, evlenip mezun olan Düğün.com çiftlerinden, düğün günlerine dair en büyük pişmanlıklarını ve keşkelerini öğrendim. Bazıları isim vermeden yazmam koşuluyla samimi olacaklarını söyledi, hemen kabul ettim! İşte o "keşke"ler, pişmanlıklar ve itiraflar! „

    [​IMG] [​IMG]

    • Keşke pasta kesiminden sonra dudağımdaki rujun tamamen silindiğini biri kulağıma fısıldasaymış diyorum. Fotoğraflar elime geçtiğinde koyu bir göz makyajı ve renksiz dudaklarla gotik bir gelin görünümünde olduğumu görüp çığlık attım.

    • Keşke saçımı bu kadar sıkı bir topuz yaptırmasaydım. Canımı o kadar acıttı ki baş ağrısından saçımı açmak zorunda kaldım. Hem fotoğraflarda dağınık saçlı bir gelin gibi çıktım, hem de gelin başına verdiğim parayı sokağa atmış oldum.

      • Şimdi olsa daha iyi bir fotoğrafçı seçmek için daha çok zaman harcardım. En azındandüğün fotoğrafçımı ne zaman ve nasıl seçmem gerektiğine dair fikir edinirdim. Her fotoğrafçı üç aşağı beş yukarı aynıdır diye düşünmüştüm. Tüm fotoğraflarda ya kafamızın bir kısmı yok ya da -üstelik burnum uzun olmasına rağmen- fotoğrafların çoğu profilden.

      • Keşke gelin saçım için önceden deneme yaptırsaydım. Yapılan model hiç hoşuma gitmedi ama düğüne iki saat vardı ve yenisini yapamazlardı.
    • O gün o kadar heyecanlı ve telaş içindeydim ki, kendi annemle fotoğraf çektirmeyi unutmuşum! Sonradan yediğim azarı siz düşünün.

    • Keşke fotoğrafçıya, her takı takanla fotoğrafımızı çekme demeyi akıl edebilseymişiz. Üç yüz ekstra fotoğraf çekimi bütçemizi hayli sarstı. Üstelik şimdi baktığımızda çoğu kişiyi tanıyamıyoruz bile.

    • Keşke birileri makyajımın akmış olduğunu söyleseydi. Kendimi gecenin prensesi sanıyorken Kiss grubundan biri gibi dolaşıp durmuşum. O güne kadar tecrübeli yakınlarımın düğün günüm için verdikleri pratik önerilerin aklımın bir köşesinde bulunması gerekirmiş.
    • Düğün günümüzde arabayı ben kullanmak istedim ama İstanbul’da büyük hataymış. Zaten o gün panik halinde ve sabırsız oluyorsunuz bir de araba kullanmak beni bitirdi.

    • Düğün günü eşimle her şey için tartıştık. Kaçta mekanda olacağız, niye onun arkadaşları daha kalabalık geldi, niye eşimin düğün günü öncesi hediyesi olan kolyeyi takmayı unuttum ve bunun gibi daha pek çok küçük problem tartışmaya dönüştü. Gereksiz yere her şeyi dert ettik ve keşke en güzel günümüzde daha fazla eğlenebilseydik. Düğün günü için küçük tavsiyelerle gardımızı almak iyi bir hazırlık olabilirdi.

    • Keşke daha az makyaj yaptırmış olsaydım. Tüm fotoğraflarda uzaylı gibi çıkmışım.

    • Keşke düğünü yaptığımız otelde hazırlansaydık, evden otele giderken neredeyse trafikten kendi düğünümüze yetişemiyorduk.

    • Keşke düğünden önce en yakın iki arkadaşımı benimle her yere gelmeleri için ikna etseymişim. O kadar ıvır zıvır iş vardı ki düğün başladığında ben çoktan yorgunluktan ölüyordum. Halbuki çekingenlik etmeyip yardımlarını isteseydim, benim için seve seve yaparlardı. Düğünden önce hangi arkadaşınız nasıl yardım edebilir diye mutlaka organize edin!
    • Keşke misafirlerimizin oturma düzenine mekandaki masa yerleşimini görüp karar verseydik. Biz masalarda oturacak kişi gruplarını hazırlamıştık; fakat babaannem, dedem ve bir kaç aile büyüğünün daha olduğu bir masayı kolonların yanına koymuşlar. Yaşlı insanlar gümbür gümbür müzik sesinden çok rahatsız oldu ve onların masasının yerini değiştirmek bize keyifsiz dakikalar yaşattı. Siz siz olun oturma düzeni yaparken etraflıca düşünün.

    • Keşke davetiyemize düğün mekanına nasıl gelinir kısmı koyarak davetliler için ulaşım alternatifleri ekleseymişiz. Çoğu misafir tam düğün saatlerinde telefonla bizi arayıp bloke etti. Kardeşim tüm gece yol tarifi vermek zorunda kaldı.

    • Keşke davetiyeye bilmem kim ve ailesi yerine Ayşe ve eşi yazsaymışız. Tanımadığımız bir dolu insan geldi düğünümüze. Hem bütçemiz iyice sarsıldı hem de düğün fotoğraflarımızda hiç bilmediğimiz insanlarla resimlerimiz var. Çok moral bozucu bir durum. Davetli listemizi kısatlamak için veya daha tasarruflu kullanmak için taktikler geliştirmeliydik.
    • Keşke takı merasimi yerine gelin ve damat olarak masaları biz dolaşsaydık. Böylece düğünümüzde gece 23.00’e kadar takı seremonisi sürmezdi ve biz eğlenmeye daha erken başlayabilirdik. Biz dans pistine geçtiğimiz sırada bazı misafirlerimiz gitmişti bile.

    • Biz maket pasta kullandık düğün günü ama şimdiki aklım olsa daha az şatafatlı ama güzel ve gerçek bir pasta keserdim. Pasta maketi kötü yapılmıştı ve çok belliydi gerçek olmadığı. Düğün pastasını seçerken en çok yapılan hatalardan birini yaptık.

    • Şimdiki aklım olsa düğün müziklerini kendim seçerdim. Otelin DJ’yi sağ olsun, bütün gece halay çekmekten başka bir şey yapamadık.

    • Topuklu ayakkabı yüzünden tüm gece eğlenemedim. Düğün mekanımız da evimizden uzak olduğu için kimse bana rahat bir babet getiremedi. Keşke yanımda yedek gelin ayakkabısı olsaydı.

    • Keşke balayına daha küçük bir bavul ile çıksaydım. Şimdiki aklım olsa kesin üç t-shirt, iki şort ile tatile giderdim, defileye gidermiş gibi değil.
     
  2. Mehtap

    Mehtap Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Önemli konular evlenecek bayanların çok işine yarayacağına eminim.
     
  3. Derya

    Derya Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Evlilik heyecanı ve telaşı içinde insanın bir çok şey gözünden kaça biliyor.
     
  4. İnci

    İnci Yeni Üye www.pembeoje.com

    Güzel tavsiyeler insan heyecan yapınca çok şey unutuyor.
     
  5. PeluŞ

    PeluŞ Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Evlenecek kızın el kitabı :D
     
  6. Soneda

    Soneda Yeni Üye www.pembeoje.com

    Heyecan neleri unutturuyor insana faydalı olmuş.
     
  7. Nefise

    Nefise Yeni Üye www.pembeoje.com

    Bütün evlenecek çiftlere kolaylıklar dilerim :p
     

Sayfayı Paylaş