halıya meyve suyunu döktüm lekeyi nasıl temizleyebilrim

Konusu 'Faydalı ve Pratik Bilgiler' forumundadır ve anyuta tarafından 5 Ocak 2015 başlatılmıştır.

1. anyuta

anyuta Profesyonel Üye Forum Yazarı www.pembeoje.com

eğer halınıza meyve suyu döktüyseniz onu halı yıkama şirketlerine vermek zorunda değilsiniz.
    Ev şartlarında da kendiniz bu lekeyi giderebilirsiniz
    İlk önce lekeye tuzu dökünüz o sıvıyı kendine çekerarkasından makineyle süpürün.
    daha sonra bir temizleme suyunu hazırlayınız:
    bardak ılık suya 1 kaşık bulaşık deterjanı katarak sünğerle temizleyenarkasından mutfak havluyula kurutun.
    Bir leğende eldivenleri giyerek 1 kaşık Amonyak sıvısını 2 bardak suyla karıştırın ve halınınızı iyice silin, arkasından tekrar kurutur. Hiçbir leke kalmayacak. Ama pencerelerinizi açarsanız iyi olur kimyasal kokusundan rahatsız olmayacaksınız

2. anyuta

Kolay lekeleri ise limon suyunu sıkarak ıslak mendille silebilirsiniz

3. Dinara

Dinara Profesyonel Üye Forum Yazarı www.pembeoje.com

Faydalı fikirlerin için teşekür ederim. Bana lazımdı. İyi oldu buraya bakmam

4. anyuta

rica ederim canım, daha da faydalı olmaya çalışırım inşallah. Bir sorun olursa,çekinmeden sorabilirsin

5. Dinara

Dinara Profesyonel Üye Forum Yazarı www.pembeoje.com

Çok teşekkür ederim. Belli ki hamarat bir hanımsın. Bir şeye ihtiyacım olursa yazarım.

6. anyuta

beni utandırmaya çalışıyorsun galiba. Ama gene de teşekkür ederim arkadaşım

7. Aylin

Aylin Yeni Üye www.pembeoje.com

Uğraşmadan lekeyi çıkarmak istiyorsan en ideal çözüm bence profesyonel halı yıkama firmaları, leke çıkarıcı kullanarak bir çok lekeyi çıkarıyorlar ancak daha önce bilgi alman iyi olur.

Sayfayı Paylaş