Tahinli Un Helvası

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve Sadiş tarafından 6 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. Sadiş

    Sadiş Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    [​IMG]



    Malzemeler:
    140 gr. pastörize tereyağ
    Yarım su bardağı sıvıyağ
    4.5 su bardağı un
    125 gr. tahin


    Şurup için:
    2.5 su bardağı toz şeker
    3 su bardağı su

    Teflon tencerede tereyağ ve sıvıyağ eritilir, un eklenerek tahta bir kaşık yardımıyla sürekli kavrulmaya başlanır. (Kavurda kavur bitmez o ayrı mesele[​IMG]) Bu kavurma işlemi un kızarana kadar devam eder(aman dikkat! Yanana kadar asla değil)
    Diğer tarafta şurubu hazırlamak için, su ve şekeri ayrı bir tencerede kaynatın.
    Kavurma işlemi biten, ayaklarınıza kara sular indiren una, önce tahin sonra sıcak şurup sürekli karıştırılarak eklenir, karışım işlemi tamamen bitince ocaktan alınıp büyük boy kare borcama dökülür, üzeri bir kaşık yardımıyla düzeltilir.
    (Tüm tariflerimde kullandığım bardak ölçüm standarttır. 200 ml. lik paşabahçenin klasik su bardağı.)

    Afiyet Olsun

    Sevgiler,
     
  2. Derya

    Derya Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Elinize sağlık güzel gözüküyor.
     
  3. Buse acar

    Buse acar Yeni Üye www.pembeoje.com

    Ya ben çok severim bol cevizli ne güzel olur
     

Sayfayı Paylaş