Malzemeler: 140 gr. pastörize tereyağ Yarım su bardağı sıvıyağ 4.5 su bardağı un 125 gr. tahin Şurup için: 2.5 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su Teflon tencerede tereyağ ve sıvıyağ eritilir, un eklenerek tahta bir kaşık yardımıyla sürekli kavrulmaya başlanır. (Kavurda kavur bitmez o ayrı mesele) Bu kavurma işlemi un kızarana kadar devam eder(aman dikkat! Yanana kadar asla değil) Diğer tarafta şurubu hazırlamak için, su ve şekeri ayrı bir tencerede kaynatın. Kavurma işlemi biten, ayaklarınıza kara sular indiren una, önce tahin sonra sıcak şurup sürekli karıştırılarak eklenir, karışım işlemi tamamen bitince ocaktan alınıp büyük boy kare borcama dökülür, üzeri bir kaşık yardımıyla düzeltilir. (Tüm tariflerimde kullandığım bardak ölçüm standarttır. 200 ml. lik paşabahçenin klasik su bardağı.) Afiyet Olsun Sevgiler,