Özellikle iş yerlerimizde çalışırken normal koşullardan daha fazla tüketilen siyah çay’ın zararlarının bireyler üzerinde olumsuz etkilerinin gün geçtikçe artış gösterdiği, uzmanlar tarafından açıklanmaktadır. Ülke genelinde, siyah çay üretiminde gösterdiğimiz başarıyı, tüketiminde de nerdeyse dengelediğimiz söylenmektedir. Böylelikle siyah çay Türk’lerin milli içeceği olma mertebesine uzun yıllar öncesinden erişmiştir. Öyleyse hayatımızın bir parçası ve alışkanlığı haline gelen siyah çay’ın tüketilmesi hakkında neler biliyoruz ? Hiç düşündünüz mü? Çay’ı bize ikram edilen her fırsatta geri çevirmeden içerek, aslında tüketim sınırını aşıp aşmadığımızı, sağlıklı bir yaşam seyrinde iken çay’ın hangi mikarda tüketilmesi gerektiğini ve çizilen çizgiye basıp geçtiğimizde siyah çay’ın sağlığımız üzerindeki ciddi zararları nelerdir ? Yapılan araştırmalara göre ülkemizde sıvı tüketiminde su’dan sonra çay’ın yer aldığı belirtilmiştir. Aynı zamanda çay tüketimini şeker ile bir arada gerçekleştirmek ve günlük sıvı ihtiyacımızın büyük oranını çay ile sağlamak, vücudumuza yüksek ölçüde onarımı zor zararlar oluşmasına yol açmaktadır. Özellikle besin alımı beraberinde tüketilen çay sağlığımızı daha kısa yollarla etkileyerek birçok hastalığa zemin oluşturmaktadır. Bu sebeple besin alımı sırasında çay yerine farklı sıvı çeşitlerini tercih etmeliyiz.
Çayla çok aram yok ama annem çay içmekte sınır tanımaz bazen anneme çay servisi yapmaktan bıkıyorum çok çay içiyorsun diyede kızmadan geçemiyorum.
Bende kansızlık yaptı ve doktorum günde açık olmak şartıyla yalnızca bir bardak siyah çay içmeme izin verdi.