Kadın Hastalıkları

Konusu 'Kadın Hastalıkları / Jinekoloji' forumundadır ve eylülfırtınası tarafından 5 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Yakın erkek arkadaşlarım “kadınlar bulunduğu yeri güzelleştiriyor, kalitesini yükseltiyor” diyor… Gittiğimiz her yere kendi iklimimizi götürüp havasını değiştiriyoruz. Bu harika değil mi? Kadın olmak çok güzel ama sağlık açısından bazı zorlukları da var…

    Hem etrafımızda hem medyada sıkça gördüğümüz meme kanseri, rahim ağzı kanseri gibi kadın hastalıkları bir gün bizim de başımıza gelebilir. O yüzden tedbir almalı ve sağlığımızı tehdit eden hastalıklara karşı hazırlıklı olmalıyız…

    Yüksek Topuklar Kadın Portalı olarak; kadın sağlığında risk faktörü görülen hastalıklar hakkında bilgilendirici bir çalışma hazırladık. Lütfen, birkaç dakikanızı ayırıp dikkatlice okuyun ve gerekiyorsa doktorunuzdan yardım alın.

    Rahim Ağzı Kanseri
    Cinsel hayatı aktif olan kadınların %50sini rahim ağzı kanseri tehdit ediyor. 18 yaşından büyük her kadının yılda en az 1 kere bu testi yaptırmalı. Rahim ağzı kanserinin en büyük belirtileri cinsel bölgede görülen siğiller ve kabarıklık. Eğer siz de bu belirtilere sahipseniz rutin kontrol vaktinizi beklemeden jinekologunuzu ziyaret ediniz.


    Meme Kanseri
    Ayda bir defa elle test yaparak mememizde fark etmediğimiz bir kitle olup olmadığını kontrol etmeliyiz. En büyük belirti memedeki sert kitleler yahut meme ucundan gelen akıntılar. Jinekologumuzu düzenli muayenelerimizde mutlaka meme kanseri hakkında da bilgi paylaşımında bulunmalıyız. 20-40 yaş arasında üç yılda bir defa, kırk yaşın üzerindeyse her yıl düzenli olarak meme kanseri testlerini yaptırmak gerekmekte. Ancak memenizde sizi şüphelendirecek belirtiler varsa jinekologunuza gitmek için rutin kontrol vaktinizi beklemeyin.

    Kısırlık
    Kadınların çoğu vücutlarının anne olmaya müsait olup olmadıklarını öğrenmek istiyorlar. AMH (Anti-Mullerian Hormon) testi işte bu sorunun cevabını öğrenmeye yarıyor. Doğurganlığımızda bir sorun olup olmadığını ne kadar erken öğrenirsek o kadar çabuk ve kolay önlem alıp müdahalede bulunabiliriz.

    Rahim Kanseri
    Kısırlık olması veya yumurtlama olmaması; menopozun geç başlaması veya uzun süreli ös****** tedavisi, vücutta aşırı yağlanma; çok fazla sigara içmek; rahim kanserine neden olabiliyor. Menopoza geldikten sonra geçmişinde kısırlık, aşırı şişmanlık, yumurtlayamama, anormal rahim kanaması veya ös****** tedavisi olan kadınların endo-metriyal biyopsi yaptırmaları gerekir.


    Bağırsak Kanseri
    Özellikle 50 yaş ve üzeri kadınlar ve birinci dereceden yakınlarında kolon kanseri veya polip olanlar bağırsak kanseri riski altındalar. Riskli kişiye kolon kanseri olan yakının, kansere yakalandığı yaşından 10 sene önceki yaşında kanser testlerinin yapılması gerekiyor.
     
  2. Victoria

    Victoria ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Yönetici Genel Yönetici www.pembeoje.com

    Daha buraya yazılmamış neler var neler :)
     
  3. anyuta

    anyuta Profesyonel Üye Forum Yazarı www.pembeoje.com

    Evet ya,kadının vücüdü öyle zor bir mekanizması yalnış hareket bitti, 30 yaşına vardı mı daha da çoğalıyor:(
     
  4. Mehtap

    Mehtap Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Kadınların bazen bir çok sağlık problemleri olabiliyor.dikkat etmekte ve düzenli doktora gitmekte fayda var.
     
  5. Ecmel

    Ecmel Yeni Üye www.pembeoje.com

    Kanser son yıllarda çok yaygın olmaya başladı Allah kimseye vermesin.
     
  6. Eliz

    Eliz Yeni Üye www.pembeoje.com

    En kötüsü rahim kanseri sanki
     
  7. bergüzar

    bergüzar Yeni Üye www.pembeoje.com

    Korkularımdan biri göğüs kanseri teyzemi bu hastalıkla kaybettik genetik olmasından korkuyorum
     

Sayfayı Paylaş