Porselen Diş hakkında bilmeniz gerekenler.

Konusu 'Ağız ve Diş Sağlığı' forumundadır ve Ayşe uluer tarafından 8 Nisan 2015 başlatılmıştır.

  1. Ayşe uluer

    Ayşe uluer Yeni Üye www.pembeoje.com

    Yalnız önemli olan salt estetik kaygı olmamalı aynı zamanda Ortodontik tedavi de yapılmalıdır. Çünkü estetik kaygılar nedeni ile porselen diş yaptırmak hem dişlerinize daha fazla zarar verebilir, hem de çiğneme ve konuşma bozukluklarına sebep olabilir. Ayrıca porselen diş uygulamaları mutlaka ortodonti uzmanına yaptırılmalı, fiyatı ucuz diye ehil olmayan kişilere veya diş teknisyenlerine gidilmemelidir. Uzman olmayanlarca yapılan müdahalelerde geri dönüşü çok zor olan veya hiç geri dönülemeyecek sonuçlara neden olabilirler.

    Ancak zaman darlığı, hastanın çok uzun süren Ortodontik tedaviye katlanamaması gibi sebeplerle Ortodontik tedavi istememesi gibi durumlarda Ortodontik tedaviden vazgeçilir ise dişlere komple porselen (tam) kaplama yapılarak estetik kaygılar giderilebilir. Estetik kaygıların çok yüksek olduğu durumlarda çok çeşitli ve değişikporselen kaplamalar kullanılabilir.

    Porselen dişler, dişin üzerine, kişilerin ağız yapılarına uygun olarak hazırlanır ve ana dişlerin üzeri biraz tıraşlanarak (yaklaşık 1 mm kadar) küçültülür ve orijinal dişlerin üzerine oturtulur. Porselen diş protezi sabit bir protezdir. Bu işlem sonucunda amaçlanan dişlerin korunması, estetik kaygıların giderilmesi ve gülümseme estetiğinin sağlanması, çiğneme ve konuşma problemlerinin giderilmesi, zayıflamış, kırılmış, hasar görmüş dişlerin güçlendirilmesi ve ağız, diş ve çenelerin işlevselliğini artırmak, dişlerin arasında diş çekilmesi nedeni ile oluşuna boşlukların doldurulması ve sağlam dişlerin boşluğa doğru kaymalarını engellemektir.

    Porselen Diş Resimleri
    [​IMG]
    porselen diş

    [​IMG]
    porselen diş

    [​IMG]
    porselen diş
     
  2. Laviva

    Laviva Yeni Üye www.pembeoje.com

    Porselen dişlerim olsun bende istiyorum ama çok pahalı.
     
  3. Beste gül

    Beste gül Yeni Üye www.pembeoje.com

    Pahalı ama çok güzel oluyor :)
     
  4. Semra gözde

    Semra gözde Yeni Üye www.pembeoje.com

    Şuan porselen diş ihtiyacım yok dişlerim gayet sağlıklı ama ileride ne olur bilmem.
     
  5. Gelincik

    Gelincik Yeni Üye www.pembeoje.com

    en çok zaman alan diş tedavisi sanırım ama güzel bilgiler
     

Sayfayı Paylaş