Göz altlarım çok kötü gözüküyor.

Konusu 'Cilt Estetiği' forumundadır ve Kumru tarafından 12 Mart 2015 başlatılmıştır.

  1. Kumru

    Kumru Yeni Üye www.pembeoje.com

    Göz altı morlukları ve çukurları için ne yapmalıyım bu kötü görüntüden nasıl kurtulurum.
     
  2. Çimen

    Çimen Yeni Üye www.pembeoje.com

    Göz altı morlukları ya da diğer adıyla göz altı halkaları her yaş gurubunda sık olarak görülen bir sorundur. Morlukların nedeni genetik olabileceği gibi, bazı ilaçlar ya da yaşam tarzı nedeniyle de oluşabilir. Morluklar bazen başka hastalıkların belirtisi olarak ortaya çıkabilir. Eğer bir hastalık nedeniyle oluşmadıysa bazı basit önlemlerle bu morlukların görünümünü azaltmanız mümkün.

    Göz Altı Morluklarının Başlıca Nedenleri
    • Genetik nedenler
    • Düzensiz uyku
    • Yorgunluk
    • Aşırı stres
    • Güneşin zararlı ışınları
    • Bazı ilaçlar ve kozmetik ürünler
    • Yetersiz beslenme
    • Yaş alma
    • Gıda alerjileri
    • Sıvı retansiyonu
    • Hamilelik
    • Regl dönemi
    • Demir eksikliği anemisi
    • Dehidrasyon
    Göz Altı Morlukları İçin Evde Hazırlayabileceğiniz Öneriler
    Salatalık maskesinin cilde canlılık ve parlaklık verdiğini biliyoruz. Yine salatalıkla göz altı morluklarının görünümünü azaltmanız mümkün. Üstelik hazırlaması 1-2 dakikanızı alacaktır.

    Sulu bir salatalığı ince ince dilimleyin ve gözlerinizin üzerine koyun. 15 dakika kadar beklettikten sonra yüzünüzü yıkayabilirsiniz. Morluklar azalana kadar her gün tekrarlayabilirsiniz.

    Limon ve domates suyuyla hazırlayacağınız maske en etkili çözümlerden biridir. Eşit miktarda limon ve domates suyunu karıştırarak 1 hafta boyunca günde 2 kere göz altlarına sürün.

    Patates dilimlerini salatalık dilimleri gibi gözlerinizin üzerinde 15 dakika bekletmek zamanla göz altı morluklarını hafifletecektir.

    Soğuk sallama çay poşetleri hem gözlerinizin yorgunluğunu alır hem de morlukları hafifletir. Çay poşetlerini kullandıktan sonra soğumasını bekleyebilir ya da soğuk suya batırarak kullanabilirsiniz.

    Zerdeçal ve ananas suyunu karıştırarak hamur kıvamına getirip göz altlarına sürebilirsiniz.

    Göz altı morlukları için en kolay çözümlerden biri de soğuk süt. Soğuk süte batırdığınız pamuk parçalarını gözlerinizin üzerine koyup 15-20 dakika kadar bekletin.

    15 kadar nane yaprağını ince ince dilimledikten sonra göz altlarına yerleştirin ve 20 dakika kadar bekletin. Bunu morluklar azalana kadar günde 2 kez yapabilirsiniz.

    Bunlar göz altı morluklarını hafifletmek için aşağı yukarı her evde bulunan malzemeler kullanılarak hazırlanan reçeteler. Ancak morlukların altında yatan uyku düzensizliği, yetersiz beslenme ya da gerekli vitaminlerin alınmaması, stres gibi diğer nedenlere çözüm bulmadan göz altı morluklarından kurtulmanın mümkün olmadığını unutmayın.
     
  3. Bengisu

    Bengisu Yeni Üye www.pembeoje.com

    Öyle yada böyle bir takım nedenlerden dolayı göz altı ve çevresinde oluşan bu kötü görüntüden kurtulan varmı nasıl kurtuldunuz tavsiyelerinizi bekliyorum
     
  4. Erçil

    Erçil Yeni Üye www.pembeoje.com

    Sigara yorgunluk uykusuzluk bunlardan uzak dur.;)
     
  5. Andaç

    Andaç Yeni Üye www.pembeoje.com

    Benim göz altlarımda torbalanma var ne yapacağım bilmiyorum.
     
  6. Simay

    Simay Yeni Üye www.pembeoje.com

    Bende göz altı torbaları var ne olacak bunlar bilmiyorum.
     
  7. Güliz

    Güliz Yeni Üye www.pembeoje.com

    Soğuk sallama çay poşetleri hem gözlerinizin yorgunluğunu alır hem de morlukları hafifletir. Çay poşetlerini kullandıktan sonra soğumasını bekleyebilir ya da soğuk suya batırarak kullanabilirsiniz.

    bunu ilk kez duydum çok farklı bir uygulama.:):)
     

Sayfayı Paylaş