Hiç bu şekilde düşündünüz mü yediğimiz besinlerin bir tanesinin dahi bizim ihtiyaç duyduğumuz vitaminlerin ne kadarını karşıladığını. 1 adet kırmızı acı biber (yaklaşık 45 gram) günlük C vitamini ihtiyacının tamamını tek başına karşılar. Aynı zamanda A, K, B6 vitaminleri bakımından zengin olan kırmızıbiber iyi bir potasyum, demir, fosfor, kalsiyum ve manganez kaynağıdır. 1 adet kırmızıbiber sadece 18 kalori içerir. 100 gram haşlanmış ıspanak günlük A vitamini ihtiyacının yaklaşık 2 katını, C vitamini ihtiyacının %16'sını, demir ihtiyacının %20'sini ve kalsiyum ihtiyacının %14'ünü karşılamaya yeter. Ispanak ayrıca B6, E, C, K vitaminleri ile fosfor, potasyum, bakır, çinko mineralleri bakımından zengindir. 1 adet küçük boy haşlanmış ve kabuğu soyulmuş patates (125 gr) günlük C vitamini ihtiyacının %15'ini karşılar. B6 ve C vitamini içeren patates besin lifi, demir ve potasyum mineralleri içerir. 1 adet küçük patatesin kalorisi ise 107'dir. Yumurta, C vitamini dışında neredeyse tüm vitamin ve mineralleri içerir. Ayrıca doğal olarak D vitamini içeren nadir besinler arasındadır. Çin'de her yıl 160 milyar yumurta üretilmektedir ve dünyada 150'den fazla tavuk cinsi bulunmaktadır. Çok fazla havuç yemek özellikle avuç içi ve ayak tabanlarının rengini sarımsı turuncuya çevirebilir. Buna tıpta "carotenemia" adı verilmektedir. Havuç tüketimi azaltılarak cildin eski rengine dönmesi sağlanabilir. Botanik olarak domates sebze değil meyvedir. Tüm dünyada her yıl yaklaşık 60 milyon ton domates üretilmektedir ve bu rakam domatesi dünyanın en popüler meyvesi yapmaktadır. En yakın rakibi muz üretimi ise 44 milyon tondur. Listede 3. sıra ise 36 milyon tonla elmanın.