Kilo Almak İçin 6 Kural

Konusu 'Kilo Alma Yöntemleri' forumundadır ve Hülya çimen tarafından 6 Nisan 2015 başlatılmıştır.

  1. Hülya çimen

    Hülya çimen Yeni Üye www.pembeoje.com

    Sizde kilo almak istiyorsanız bu 6 kurala göz atmanızda fayda var
    1- Kilo vermek için karbonhidrattan uzak durmak gerekiyor. Sizde karbonhidrat alımını arttırmanız gerekmez. Düzenli ve aşırıya kaçmamak şartı ile karbonhidrat (ekmek, simit gibi) alabilirsiniz.

    2- Yine düzenli spor yapabilirsiniz. Fakat mümkün olduğunca asansör kullanın ve araç ile işinize gidip gelmeye özen gösterin.

    3- En önemlisi alınan enerji miktarı 2500 kalori üzeri olması gerekmektedir. Sağlıklı besinler tüketin ama.. alınan enerji miktarı yüksek olmalıdır.

    4- Yemek yeme alışkanlıklarınızı bir düzene sokun. Günlük 3 öğün ve 2 ara öğün size uygundur daha fazlasını yapmayın. Her öğünde yüksek enerjili besinler tüketilmeli ve alınan protein miktarı arttırılmalıdır. Özellikle aşırı spor yapan birisi iseniz günlük en az 1 öğünde 1,5 porsiyon pirinç pilavı yanı kırmızı et veya beyaz et tüketmelisiniz.

    [​IMG]5- Metabolizma hızınız normalin üzerinde olması nedeni ile yediklerinizi aşırı hızlı sindirir ve alınan enerjiyi çok hızlı tüketebilirsiniz. İşte bu nedenle metabolizmayı yavaşlatan her şey kilo almanızı sağlayacaktır. Örneğin metabolizması hızlı çalışan kişiler genelde fazla uyuyamazlar. Uyku saatleri düzensizdir ve belirli bir saatten fazla uyuyamazlar.Kilo almak isteyenlerin bilmesi gereken altın kural, metabolizmayı yavaşlatmanın en kolay yolu tembelliktir.

    6- Kilo vermek isteyenlerin aksine akşam yemeğinizi yoğun bir şekilde yapabilirsiniz. Hem alınan enerji miktarını arttırmalısınız hem yemek yeme miktarını arttırınız. Bu yöntemleri uygulayarak hızlı bir şekilde kilo almak hayal olmayacaktır.

    Tabii kilo almak içinde sağlıksız beslenmeyi denememelisiniz. Yani fastfood, kola gibi alışkanlıklarınız varsa bırakmanızı tavsiye ederiz. Hem sağlıksız besin kaynaklarıdır hem de acıktığınız ve doyduğunuz hissini yok eder. Kilo vermekte olduğu gibi kilo almak için uygulayacağınız yöntemlerde de sağlıklı beslenmek ilk kuraldır. Aynı zamanda kola gibi gazlı içecekler midenizin çalışma şeklini bozar ve yeter bu kadar kilo aldığım dediğiniz andan itibaren başınızın belası haline gelir. Bu da ilerleyen zamanlarda sizi kilo verme yöntemlerini araştırmaya itecektir. Bunların yanı sıra sigara ve alkol kullanımını tamamen bitirmelisiniz. Anlattığımız yöntemleri düzenli bir şekilde uygulayarak formda bir vücuda sahip olur ve istediğiniz kiloya ulaşmış olursunuz. Bu anlattıklarımız dışında alacağınız ek besinler ile de kilo almak mümkündür. İnternette kilo alma yolları hakkında bir araştırma yapmışsanız birçok çeşit özel karışım ve formüllerle karşılaşmışsınızdır. O karışımlardaki temel amaç yüksek kalori içermesidir. En çok karşılaşılan yöntem her sabah içmeniz gereken süt, bal ve yumurta karışımlarından oluşan içeceklerdir. O içecekleri de tüketerek kilo almak mümkündür.
     
  2. Simay

    Simay Yeni Üye www.pembeoje.com

    Herkez vermek isterken kilo almaya çalışmaktan yoruldum.
     
  3. İmran acer

    İmran acer Yeni Üye www.pembeoje.com

    Yalnız bu liste mutlaka kilo yapar kızlar denemenizi tavsiye ederim.
     
  4. Hürrem

    Hürrem Yeni Üye www.pembeoje.com

    Kilo almak isteyenler bol bol yemelisiniz mutlaka kilo alırsınız
     
  5. Nefise

    Nefise Yeni Üye www.pembeoje.com

    Kurallara uymakta fayda var güzel paylaşım teşekkürler.
     
  6. Karanfil

    Karanfil Yeni Üye www.pembeoje.com

    Yemek yeme alışkanlıklarınızı bir düzene sokun. bence en önemli kural bu olmalı.
     
  7. Merve yeşil

    Merve yeşil Yeni Üye www.pembeoje.com

    Ben kuralları hiç sevmem özgürce bol bol yerim:D
     
  8. Yağmur aksu

    Yağmur aksu Yeni Üye www.pembeoje.com

    Kilo vermek isteyenlerin aksine akşam yemeğinizi yoğun bir şekilde yapabilirsiniz. en güzel kısmı sanırım çok yedim derdi yok ne kadar çok yesen o kadar iyi der gibi.
     

Sayfayı Paylaş