merhaba,24yaşındayım. 1.5ay önce göğüs altı kesisinden meme büyütme ameliyatı oldum.doğum yapmadım bekarım.hala meme ucumu hissetmiyorum.Sizce endişelenmelimiyim?bu kalıcı bir sorun mu?yoksa zamanla ameliyat öncesi gibi hissedecekmiyim?yardımcı olursanız çok sevinirim. Bir diğer sorum ise,20gün dolana kadar sporcu sütyeni taktım şimdi desteksiz normal sütyen kullanıyorum.şekil bozukluğuna neden olurmu? şimdiden çok teşekkür ederim.iyi çalışmalar dilerim.
Meme başının duyusu hem erojen olması nedeniyle, hem de emzirme sırasındaki refleksler açısından özel bir öneme sahip. Meme başının duyusu dört değişik duyu siniriyle sağlanabiliyor. Meme büyütme ameliyatı sırasında bu sinirlerin bazılarının zedelenmesi genellikle kaçınılmaz oluyor. Çünkü en azından biri ameliyat bölgesinin tam ortasında yer alıyor ve bunu zedelemeden protezi koyabilmek imkânsız oluyor. Ancak ameliyat sonrası hasta takiplerimiz bize gösteriyor ki hastaların çoğunda his kayıpları ya hiç olmuyor ya da geçici oluyor ve 6 ay -1 yıl içinde büyük ölçüde düzeliyor. Kalıcı his kaybı olasılığının mevcut olduğu mutlaka bilinmeli ve bu göze alınarak bu ameliyat olunmalı. Ancak bunu yaşama ihtimalinizin oldukça düşük olduğunu tekrarlamak isterim.
Kısmende olsa göğüs ameliyatı sonrası his kaybı oluşuyor ama benim için görüntü daha önemli sizi bilemem