Malzemeler: 750 gr şeftali 750 gr toz şeker yarım limon suyu Yapılışı: Şeftalilerin kabuklarını soyun ve 2 parçaya bölerek çekirdeğini çıkartın. Şeftalileri kesme şeker boyutlarında parçalara ayırın. Tencereye 1 kat dilimlediğiniz şeftali, 1 kat toz şeker koyun, şeftali ve şeker bitene kadar bu işlemi yapın. Tencerenin kapağını kapatarak 4-5 saat kadar meyvelerin suyunu salmasını bekleyin. Suyunu salan meyveleri ocağa alın ve kısık ateşte karıştırarak kaynatın. Şeftali reçel yaparken çok köpürüyor, bunu engellemek için 1 çay kaşığı kadar tereyağı ekleyebilirsiniz. Koyulaşan ve kıvam almaya başlayan reçele yarım limonu sıkın 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alın. Sıcakken kavanoza dökün ve ağızını sıkıca kapatarak ters çevirin. Soğuduktan sonra kahvaltıda ve tatlılarınızda kullanabilirsiniz.