Mutfakta ihtiyaç duyacağınız kısa ama önemli bilgiler. patatesin çıtır çıtır olmasını istiyorsanız yağına sirke katmayın, yağ patlar. sirkeli suda bir sure bekletin, kurulayın ve öyle kızartın. Eldeki sarımsak ya da soğan kokusunu çıkartmak için, akan suyun altında ellerinizin her yerini bir metal parçası (misal kaşık) ile kısa bir sure ovmanız yeterlidir. Yemeğe ilave edeceğiniz suyun soğuk olmaması gerekir. Ilık veya sıcak su ilave edin, soğuk su, yemeğin lezzetini yok eder. Yemeğin taşmaması için, tencerenin ağzına zeytinyağı sürün, bu şekilde yemeğinizin taşmasını önleyebilirsiniz. Pişireceğiniz pilavın tane tane ve beyaz olmasını sağlamak için, pilav tenceresinin içine, pişirme esnasında incecik dilimlenmiş bir limon atın. Patlıcan yemeğinizin daha lezzetli olması için, tuzlu suda en az 15-20 dakika bekletin. Veya üzerine tuz serperek kağıt havlu üzerinde bekletin, çıkan kahverengi suları sildikten sonra pişirin. Tereyağ ile pişen yemek, margarin ile pişen yemekten çok daha lezzetli ve daha sağlıklı olur. Yemeklerinizi pişirirken ısıyı önce yüksek tutun. Kaynama noktasına geldikten sonra ateşi kısın. Kısık ateşte pişen yemek daha lezzetli olur. Mide ve bağırsaklarda gaz oluşumunu önlemek için yemeklerinizde uygun dozda Kimyon kullanın. Kimyon ayrıca yağ emilimine karşı gelir, bir ölçüde şişmanlamanızı da engeller. Soğanların üzerine biraz un serperseniz, kavururken kararmazlar. Soğanları soyarken gözlerin yanmaması için soğanlara sirke serpin Yoğurt suyunun atılmaması gerekir. Yoğurdun tüm vitamin ve mineralleri bu suda bulunmaktadır. Ayrıca, bu su yemeklere ekşi bir tat kazandırmak istenildiğinde de kullanılabilir. Cam tencerede yemek pişirirken, kapağın buharlaşmaması için iç yüzeyini limon kabuğu ile silin. Havucun yapraklarını atmayın, salatalarınızda kullanın. Çünkü havuç yaprakları kemik erimesini önleyen bol miktarda kalsiyum içeriyor. Yemeğin dibi tutarsa, lavabonun içini soğuk suyla doldurun. Sıcak tencereyi kapağını açmadan suya koyup, 15 dakika bekletin. Daha sonra yemeği başka bir tencereye alın. Soğuk su, yemeğin yanık tadını alacaktır. Fırınınızın ortasına, yarısı sirke, yarısı su dolu bir tava koyun. Fırınınızı birkaç dakika ısıtın, sonra soğutun. Kokular gitmiş olacak.
Eldeki sarımsak ya da soğan kokusunu çıkartmak için, akan suyun altında ellerinizin her yerini bir metal parçası (misal kaşık) ile kısa bir sure ovmanız yeterlidir kendileri çok sağlıklı ama kokuları çok kötü bu bilgi beni çok mutlu etti.
Tereyağ ile pişen yemek, margarin ile pişen yemekten çok daha lezzetli ve daha sağlıklı olur. tartışılamaz çok doğru bir bilgi.
Tereyağ ile pişen yemek, margarin ile pişen yemekten çok daha lezzetli ve daha sağlıklı olur. aynen margarinin kokusunu hiç sevmem bu nedenlede kullanmam