Kara kış kapıda,sebze meyve fiyatları ne olacak?

Konusu 'Ekonomi - Finans - Borsa' forumundadır ve Binnaz.E tarafından 7 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. Binnaz.E

    Binnaz.E Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Vatandaş, soğuk havanın meyve ve sebze fiyatlarında nasıl bir etki yaratacağı konusunda endişeli. Ancak vatandaşın zam korkusunu giderecek açıklama geldi: Mandalina ve sebzede bir miktar artış olacak. Fiyatlar soğuk havadan çok etkilenmeyecek!

    [​IMG]

    Yurdun önemli bölümünü etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava sisteminin, meyve ve sebze fiyatlarını çok etkilemeyeceği bildirildi.

    Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca yaptığı açıklamada, yurdun büyük bölümünde kış döneminin ağır geçmesine rağmen sebze üretiminin olduğu bazı bölgelerde hava şartlarının normal olduğunu söyledi.

    Artış çok yüksek düzeyde olmayacak

    Sebze ve meyve fiyatlarının arz ve talep dengesi gereğine göre belirlendiğini ifade eden Karaca, "Havalar soğuduğunda üretim azalıyor. Üretim azaldığında da fiyatlar biraz yükselebilir ancak çok yükseleceğini düşünmüyoruz. Bugüne kadar fiyatlar ne ise az bir artış olur. Kimi yerde yağış var, kimi yerde yok. Yağış olmayan yere talep çok olunca, üretici de fiyatı talep karşısında artırabiliyor" diye konuştu.

    Mandalina ve sebze fiyatında artış

    Karaca, fiyat artışının, son demlerini yaşayan mandalina ve sebzede olacağını kaydetti.

    Edirneli pazarcılar da geçen haftalara oranla sebze fiyatlarının çok az yükseldiğini ifade etti.

    Pazarda durum ne?

    Pazarda biber ve patlıcanın fiyatı, kilogramı 3 liradan satılıyor. Patatesin kilogramı 2, domatesin 1,5, soğanın ise 1,250 liradan satışa sunuluyor.

    Pazarda, pırasanın demeti 1, lahananın tanesi 2, kara lahananın tanesi 1,750, marulun tanesi ise 2 liradan alıcı buluyor. Mandalina, portakal ve narın kilogramı ise 2 lira.
     
  2. Bensu

    Bensu Yeni Üye www.pembeoje.com

    Pazar bu ara biraz pahalı canım ama üzülmüyorum çöplerde yemek gödüğüm için insanlar azda olsa Allahın verdiği nimetlerin kımetini anlıyorlar bu şekilde.
     
  3. Ayla yener

    Ayla yener Yeni Üye www.pembeoje.com

    Yok canım bu ara çok uygun meyve ve sebze fiyatları bolluk içinde yaşıyoruz lütfen nankör olmayın.
     

Sayfayı Paylaş