Kadın sünneti yapan zalimler.

Konusu 'Kadın'a Dair' forumundadır ve Müzik delisiyim tarafından 17 Şubat 2015 başlatılmıştır.

  1. Müzik delisiyim

    Müzik delisiyim Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    Konuyu okumak dahi bize acı ve üzüntü verirken Afrika ve diğer bazı ülkelerde sünnet olan ve olmaktan korkan kadın ve çocukları düşünemiyorum.


    Afrika da kadınların sünnet edildiğini birçoğunuz duymuşsunuzdur ama duymayanların şaşırdığına eminim. ”Kadınlar sünnet olur mu hiç” dediğinizi duyar gibiyim.

    Aslında bu olaya kadın sünneti demek doğru olmaz. Sünnet olan kadınlar değil 4 ile 14 yaş arasındaki kız çocuklarıdır. İslam dininde yani dinimizde erkek çocukları doğdukları zaman yada belirli bir yaşa geldiğinde sünnet edilirler. Erkek çocuklarını sünnet etmenin nedeni penis ucunu ve idrar deliğini örten derinin alınması içindir. Bu deri alınarak altında kalan alanda idrar pislik gibi sağlığa zararlı şeylerin birikmesi önlenir. Ayrıca bu deri parçası cinsel yolla bulaşan hastalıkların daha kolay bulaşmasına neden olur. Bu derinin alınması tüm bu sağlık sorunlarını ortadan kaldırır. Ayrıca sünnet müslümanlar için bir şenliktir,düğünler yapılır, kutlamalar yapılır yani gurur verici bir olaydır.

    Afrika’daki çocuk ve genç kızların sünnet edilmesinin ise dinimizdeki sünnet geleneğiyle hiçbir alakası yoktur ve tam bir vahşettir. Kadın sünneti klitorisin kesilmesidir ve erkekte penisin kesilmesi ile eşdeğerdir. 4 yaşına gelen kız çocuğu annesi veya bir aile büyüğü tarafından çevrelerinde yaşayan yaşlı kadın sünnetçilere götürülür. Hiçte steril olmayan şartlarda bu çocuklar sünnetçi kadınlar tarafından uyuşturulmadan sünnet edilirler. Çok acılı bir işlemdir ve ne yazık ki sünnet edilen kız çocuklarının büyük bir çoğunluğu bu işlemden sonra ölür.

    [​IMG]

    Bu sünnet işleminin amacı nedir peki? Afrika’daki kadınlar için bu ritüel kızlıktan kadınlığa geçmek için şarttır ne yazık ki. Bu sünnet olayı erkeklerin bir dayatmasıdır ve kadınlar arasında sessizce yapılır. Bir anne büyük ihtimalle öleceğini bile bile kızını yada kızlarını kendi elleriyle sünnetçiye götürür. Kadın sünnetinin amacı nedir demiştik? Kadın sünnetinin amacı kadının cinsel ilişkiden zevk almaması içindir .

    [​IMG]

    Sünnet olmayan kadınlara ne oluyor peki? Bir kadın sünnet olmamışsa o kadın iffetsizdir, namussuzdur . Kabilesine ve soyadına ihanet etmiştir ve fahişe olarak kabul edilir. Asla evlenemez ve sosyal bir statüye sahip olamaz. İşte anneler kızları bu duruma düşmesin diye kendi elleriyle sünnet ettirmeye götürürler.

    [​IMG]

    Kadın sünnetine izin veren dinler Afrika kabile dinleri , Müslümanlık ve Yahudiliktir. Afrika ve Ortadoğu’da olmak üzere 3 milyon kadının sünnet edildiği bilinmektedir. Kadın sünnetinin en yaygın olduğu yer Somalidir. Somali’deki kadınların %98’i sünnet edilmiştir. Müslümanlıkta dahil hiçbir dinde kadın sünneti ile ilgili bir zorunluluk veya hüküm bulunmamasına rağmen dini liderler ve erkekler tarafından kadınlar bu vahşete mahkum edilmişlerdir.
     
    Kitap kurdu bunu beğendi.
  2. Kitap kurdu

    Kitap kurdu Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    Cahillik geri kafalılık ve vijdansızca yapılan bu harekete gelenek yada adet adı her neyse buna birilerinin dur demesi ve yanlış olduğunu bu insanlara anlatması lazım.:(
     
  3. Hadise

    Hadise Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Bu zamanda bu zihniyet akıl alır gibi değil nedir bu kadın sünneti hayır bunun adı vahşet.
     
  4. Sema

    Sema Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    Sadece türkiyede değil dünyanın her yerinde kadınlara karşı bir zalim zihniyet yaşıyor.
     
  5. Alara

    Alara Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Bu zalimliği yaşayan kadınlara üzüldüm o ülkelerden birinde yaşamadığım içinse mutluyum.
     
  6. Yeliz

    Yeliz ★ ★ ★ ★ ★ ★★★ www.pembeoje.com

    cahiller
     
  7. Açelya

    Açelya Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    İnsanlıktan nasibini almamımış cahiller.
     
  8. Şirine

    Şirine Yeni Üye www.pembeoje.com

    Korkunç nasıl anne bunlar:(
     
  9. Zahide

    Zahide Yeni Üye www.pembeoje.com

    korkunç bir durum
     
  10. Tuana

    Tuana Yeni Üye www.pembeoje.com

    Çok acı ve bütün üzücü olaylar bayanların başına geliyor:(:(
     

Sayfayı Paylaş