Zencefil ve Zencefilin Faydaları

Konusu 'Şifalı Bitkiler' forumundadır ve Cancan tarafından 9 Mayıs 2016 başlatılmıştır.

  1. Cancan

    Cancan Yeni Üye www.pembeoje.com

    Doğa tam anlamıyla bir ecza deposu yapay ve hazır gıdalardan uzak durur ve doğanın bize sunduğu besinlerle beslenir ve doğandan şifa bekler ararsak sağlıklı ve genç kalmak eminim daha kolay olacak hayat daha güzel ve yaşanılabilir bir hale gelir eminim.

    [​IMG]

    Zencefil Bitkisi ve Kökü: Nemli ve sulak iklimlerde yetişen ve sarı renkte çiçekler açan bir bitki olan zencefilin kökleri yassı ve gri renktedir. Zerdeçal ile benzer etkilere sahip olan Zencefilin kökü baharat olarak mutfaklarda ya da tıbbi amaçlarla çeşitli şekillerde kullanılır. Kokusu kuvvetlidir. Zencefilin faydaları bahsine geçmeden önce ilginç bir bilgi de verelim:Zencefil, Kur’an’da (İnsan Suresi, 17. Ayet) adı geçen tek baharattır. Cennet nimetlerinden bahseden ayetlerden birinde Cennetlikler için “Onlara orada bir kâseden içirilir ki karışımında zencefil vardır.” diye haber verilerek zencefil de Cennet nimetleri arasında sayılmaktadır. Latince Adı: Zingiber officinale (Alm. Ingwer).

    ZENCEFİLİN FAYDALARI:
    Zencefil iştah açar. Yatıştırıcı ve gaz söktürücüdür. Vücudu terletir. İltihap önleyici etkisi ile özellikle eklem iltihaplarına karşı oldukça faydalıdır. Soğuk algınlığına iyi gelen zencefil,balgam söktürür ve iyileşmeyi hızlandırır. Bulantıları gidermeye yardımcı olur ve kusmayı önler. Vücut direncini, bedensel ve zihinsel gücü arttırır. Mikrop öldürücüdür. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kansere karşı koruyucudur. Damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı olmasının yanı sıra kan damarlarını genişleterek romatizma ağrılarının hafiflemesine de yardımcı olur. Bağırsak bozukluklarını giderir. İshali keser. Cinsel isteği arttırır.

    Zencefil Nasıl Kullanılır?
    Zencefil kökü genellikle kurutularak baharat olarak kullanılır. Zencefili yaş olarak da kullanabilirsiniz. Ayrıca, zencefilden elde edilen zencefil yağı, tıbbi amaçlı olarak, hazmı kolaylaştırıcı etkileri için kullanılmaktadır.

    Zencefil Çayı: Zencefil çayı da hazmı kolaylaştırır ve ayrıca hafızayı kuvvetlendirir. Zencefil çayı
    grip başta olmak üzere, soğuk algınlığı ve öksürüğe çok iyi gelir. Zencefil çayı nasıl yapılır? Bir bardak kaynar suya bir nohut tanesi kadar zencefil dilimlenip atılır ve 5-10 dakika demlenmeye bırakılır. Zencefil çayı, bal ile tatlandırılarak ve içine bir miktar limon sıkılarak içilirse daha lezzetli ve faydalı olur.
     
  2. Zahide

    Zahide Yeni Üye www.pembeoje.com

    Ben zencefil içemiyorum boğazımı çok kötü yakıyor ama çok faydalı olduğuda bir gerçek.
     

Sayfayı Paylaş