Güzel Poz Verme Teknikleri

Konusu 'Fotoğrafçılık' forumundadır ve PeluŞ tarafından 27 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. PeluŞ

    PeluŞ Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Ne yaparsanız yapın fotoğraflarda güzel çıkmıyor ya da istediğiniz gibi sonuç elde edemiyor musunuz? Yani fotojenik olmadığınızı mı düşünüyorsunuz? Fotojenik olmadığınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü fotojenik olmak insanın kendi elinde olan bir şey değil. Bazı insanlar fotojeniktir, bazıları fotojenik değildir diye bir şey yok.

    Eğer nasıl poz verilmesi gerektiği ile ilgili bir kursa filan gitmemişseniz, çektirdiğiniz fotoğraflarda istediğiniz gibi sonuç alamamanız doğal. Çünkü, iyi poz vermenin kuralları var. Yani fotojenik olabilmek için, fotoğraf çekilirken dikkat edilecek bazı hususlar var. Eğer öyle olmasaydı mankenlerin tüm fotoğraflarında düzgün çıkmaları mümkün olur muydu? Çünkü onlar, fotoğraflarda güzel çıkmanın teknik eğitimini alıyorlar.

    Biz de yazımızda bu tekniklerden bahsetmek istiyoruz…

    - Poz verirken bakışlarınızı kamera merceğinin biraz üstüne odaklayıp, başınızı hafif öne eğerek, çenenizi aşağı indirin.

    - Dilinizi dişlerinizin arkasına yerleştirip gülümsemeniz ifadenizi rahatlatır.

    - Kendinizi kasmamaya özen göstererek, omuzlarınızı vücudunuza hizalayın. Daha doğal olan bir görüntü vermek istiyorsanız, omuzlarınızı hafifçe geride tutun.

    - Kural beyaz duvara karşı kıyafet denemesi yapın. Bir ağaç altında ya da pencere kenarında doğal bir ışık kaynağının altında durun. Yalnız bu noktada küçük bir detaya dikkat edin. Doğru renginizin ne olduğuna iyi karar verin.

    - Şekilcilikten uzak durmayı kendinize kural edinin.

    - Fotoğraflarda her şey olduğundan abartılı çıktığı için kadınlar makyaj yaparken dikkatli olmalı. 30 yaşın altındaki bayanlar için biraz maskara ve dudak parlatıcısı, 30 yaş üstü bayanlar için ise kusurları biraz saklamak fotografta güzel çıkmak için yeterli olacaktır.

    - Kural klasik fotoğraf verme pozunu sık sık tekrarlayın.Vücudunuzu kameraya göre biraz yan döndürün.Bir ayağınızı diğerinin önüne koyun ve omuzunuzu fotoğrafçıya yaklaştırın. Eğer yüzünüz önde olursa bedeniniz çok daha büyük görünür.

    - Kural boydan çekilen pozlar için göbeğinizi içinize çekin ve omuzlarınızı geriye atın. Düz bir sırt ile kameraya gülümseyin.

    - Kural fotojenik insanları ve güzel çıktığınız fotoğrafları inceleyin. En iyi açınızı belirleyin. En güzel çıktığınız fotoğraflara bakarsanız hep gülerken yada iyi zaman geçirirken çekilmiştir. En iyi sonuçları kameradan korkmadığınız zaman alırsınız.

    - Kural fotoğraf çekilmeden önce gözlerinizi kapatın ve tam çekmek üzereyken yavaşca açın.
     
  2. Ahu@

    Ahu@ Saygın Üye www.pembeoje.com

    Benim gozlerim her karede kapali cikar:D
     

Sayfayı Paylaş