Pilav yapmak istemiyorum artık ya lapa oluyor yada diri kalıyor bir türlü tane tane olmuyor neden olmuyor.
Pirinci önce 30 dakika sıcak suda bekletmeniz gerekiyor, ondan sonra iyice akan soğuk suda yıkayın (pirincin temiz suyu akana kadar ). En önemli olan şey pirinci temizliğidir. Pilav tenceresine tereyağ ve sıvıyağı birlikte koyup yağ eriyince pirinci ekleyin ve iyice pirinci rengi değişene kadar (daha sarı renk olduğuna kadar) kaşıkla kavurun. Bir yanda da sıcak su hazırlayın 1 bardak pirince - 1,5 aynı bardak su ilave ediliyor. Pirinç rengini değiştirdikten sonra hemen sunu ekleyin. (Ben sıcak su bardağında 1 tane tavuk suyunu eritiyorum). Tuz serpip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Bu süre içinde hiç karıştırmayın.Pirinç suyunu çekince ocağı kapatıp tencerenin ağzına bir kağıt havlu örtün ve kapağını kapatıp pilavınızı 15 dakika demlenmeye bırakın.
Pirinci sıcak suda 15 dk biraz tuz ekleyip bekletmek gerçekten iyi oluyor.bire bir su ekleyerekte pişirice tane tane olur.
ben pişmesine çok az kala ateşi kapatıyorum ve kapağı açmadan bırakıyorum kendi sıcağıyla pişsin diye. Güzel tane tane oluyor.
Ama şu sokak pilavcılarındaki tat bir türlü yakalanmıyor.. Gerçi artık onlar da bozulmaya başladı. -------------------------------------- Diyorlar ki ; sen delisin..! Hiç bu kadar sevilir mi..? JETTALK