Şehriyeli mantar çorbası

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve GSibel tarafından 2 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. GSibel

    GSibel Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    Şehriyeli mantar çorbası

    Malzemeler;

    1 paket kültür mantarı(yaklaşık 400 gr)
    1/2 çay bardağı tel şehriye
    2 yemek kaşığı tereyağ
    3 yemek kaşığı un
    1,5 su bardağı süt
    Tuz, karabiber,kırmızı pul biber
    Az nane
    Yeteri kadar su

    Yapılışı;

    Mantarlarımızı yıkadıktan sonra bir müddet sirkeli suda bekletelim. Daha sonra ince ince doğrayalım. Tenceremizde tereyağımızı eritelim. Unumuzu ve şehriyemizi atıp bir iki kavuralım. Mantarlarımızı koyalım. 3 su bardağı su ilave edelim. (unumuzun topaklanmaması lazım)Biraz karıştırdıktan sonra tenceremizin kapağını kapatalım. Mantarlar biraz yumuşadıktan sonra sütümüzü ekleyelim. Tuzunu, karabiberini koyalım. Piştiğinde arzuya göre kırmızı pul biberini ve nanemizi az sıvıyağda bir iki çevirip çorbamızın üzerine dökelim. Servis kaselerimize alıp afiyetle yiyelim.

    Şehriyeli mantar çorbasının şifası;

    1. Bu çorba zayıf, kansız kişiler için çok iyi bir gıdadır.
    2. Gözün görme gücünü artırır.
    3. Et yemeyenler mantar çorbası içtiklerinde vücut için gerekli proteini alırlar.
    4. Kan yapar bedenen ve zihnen gelişmeyi sağlar. Yorgunluğu giderir.
    5. Mantar çorbasını sık içenlerde kolesterol düşük çıkar
    6. Bağışıklık sistemini güçlendirerek kişinin dirençli olmasını sağlar.
     
  2. selin

    selin Yeni Üye www.pembeoje.com

    Mantarı çok severim teşekkürler.
     
  3. Özlem

    Özlem Yeni Üye www.pembeoje.com

    şehriye koymasak olmazmı acabao_O
     

Sayfayı Paylaş