Mantarlı Tavuklu Krep (resimli)

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve Hazan-34 tarafından 28 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. Hazan-34

    Hazan-34 Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Hazırlaması zor değil ama biraz oyalıyıcıdır. Lezzeti ise müthiştir tavsiye ederim.

    3 yumurta
    yarım litre süt
    un
    400 gram mantar
    biraz tavuk eti ( bir büyük avuç kadar)
    biraz kaşar rendesi
    1 domates
    1 soğan
    tuz
    kırmızı biber
    köri



    tavuk etininizi haşlayıp didin yağlanmış teflon tencereye mantarları ince ince kesip koyun soğanıda piyazlık doğrayıp ilave edin tuz ve kırmızı biberi ilave edip kapağını kapatın kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin içine tavuk eti ve bol köriyi ekleyip iyice karıştırın krep hamurunu hazırlamak için yumurtalarınızı çırpın mikserle çırparak süt ve unu ileve edin ( boza kıvamında olacak) teflon tavanızı yağlayıp kızdırın krep hamurundan bir kepçe koyup tavyı sallayarak heryerine yayın arkalı önlü kreplerinizi pişirin
    içine hazırladığınız içten koyup sarın yağlanmış fırın tepsisine koyun domatesi rendeleyin bir tencerede suyunu çekene kadar pişirin içine biraz kırmızı biber koyun bunuda kreplerin üstüne sürüp üstlerine biraz kaşar rendesi serpin ve fırınlayın afiyet olsun
     
  2. Balkız

    Balkız Yeni Üye www.pembeoje.com

    mantarlı tavuk için teşekkürler.:)
     
  3. Mehtap

    Mehtap Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Mantar sever biri olarak mantarli krep tarifini deneyecegim

    LG-H525 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     

Sayfayı Paylaş