Kıyma Soslu Yufka Kızartması

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve laleler tarafından 28 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. laleler

    laleler Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    Malzemeler ;
    4 tane yufka
    100-150 gram kıyma
    1-2 tane soğan
    1-2 tane domates
    2 yemek kaşığı domates salçası
    Tuz
    Karabiber
    1 kase yoğurt
    1-2 diş sarımsak
    Maydanoz



    Yapılışı ;
    Yufkayı
    1.resimdeki gibi tezgaha serin ve 2′ye katlayın.
    2.resimdeki gibi bir ucundan tekrar katlayın ve
    3.resimdeki
    gibi tekrar katlayın.
    4.resimdeki gibi 3 parça üçgen olacak
    şekilde kesin. Her bir yufkayı sigara böreği sarar gibi kenarlarını
    içe doğru katlayıp boş ve sıkı bir şekilde sarın.
    5.resimdeki gibi
    küçük bir kaseye su koyun ve sarmış olduğunuz yufkanın ucunu suya
    batırın. Bütün yufkaya aynı işlemi uygulayın.
    6.resimdeki gibi tavaya
    sıvı yağ koyup soğanı kavurun ve kıymayı ilave edip kavurmaya devam
    edin.
    7.resimdeki gibi kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesi,
    salça ve baharatlarını ilave edip hazırlayın.
    8.resimdeki gibi kavrulan
    kıymaya domates sosunu ilave edip karıştırın. Hafif sulu olacak şekilde
    sıcak su döküp 1-2 taşım kaynayana kadar pişirin.
    9.resimdeki gibi kızgın
    sıvı yağda hazırlamış olduğunuz yufkaları hafif sarı renk alana kadar
    kızartıp servis tabağına alın.
    10.resimdeki gibi 1 kasede yoğurt, tuz ve
    sarımsağı ilave edip karıştırın ve hafif ılımış olan yufkaların üzerine
    dökün.
    Son resimdeki gibi hazırlamış olduğunuz kıymalı sosu her yerine
    gelecek şekil de yayın. Son olarak kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis yapın…

    ALINTIDIR..
     
  2. Elif tekin

    Elif tekin Yeni Üye www.pembeoje.com

    sürekli bir resimdeki gibi denilmiş ama ortada resim yok
     

Sayfayı Paylaş