Brownie Klasik Malzemeler 300 gr %70 lik bitter 3 yumurta Büyük boy (L&M) 125 GR Tereyağı 200 gr esmer şeker Bir adet valinya çubuğu 200 dövülmüş fındık 75 gr bütün fındık yada tercihen badem 100 gr un dinkel mehl (un) Yarım çay kaşığı tuz Tarif için kullanılan bütün malzemelerin Organik yada Bio olmasına ben özen gösteriyorum. Normal beyazlaştırılmış un yerine Kızılca buğday unu yada kepekli un kullanıyorum.Asla margarin ve diğer katı yağ türevlerini tercih etmiyorum. Pasitiyeri , konterei yada Pastacılık ürünleri birebir ciddi dikkat isteyen konular... Şimdi Yapılışı... Kormayın en basit ama havalı ürünlerdendir Brownie... Bu Tarif Klasik Amerikan ıslak kek grubundandır... Fırını başlamadan 160 derece ısıtın. Pişirme süresi 35 dakika bu süreyi aşarsanız ıslaklık yok olacaktır ve unlu kek gibi bir ürün elde edersiniz....Süreyi dikkatte alın bu sebeple... Çikolata ve tereğayı birlite Benbari üsülü ile erintin.. Cam yada metal kap kullanmaya çalışın bunu yaparken ve kabınızın direk su ile teması olmasın .... Daha sonra erimiş haldeki çikolata ve tereyağını 5 dakika soğumaya bırakın...... İlk sıcaklığını atmış olan karışımınıza şekeri ekleyin eriyinceye kadar karıştırın. Teker teker yumurtaları kırarak karıştırmaya devam edin bu aşamaları ben tel çırpıcıyı tercih ediyorum el mixserine ihtiyacınız yok... Tuz ve vanilyayı ekleyip karşımla bir olmasını sağladıktan sonra.... İşin en önemli kısmına gelmeden fındık tozunuda ekleyoruz bir kes karıştırmanız yeterli un ise hemen hemen çırpmadan sadece unun beyaz ve dışta kalmaması sağlayacak şekilde alt üst etikten sonra 23 x 23 cm kare fırın kabınıza karışımı boşaltın ...kolay çıkarabilmeniz için kağıt kullanmanızı öneririm. üzerine bütün fındık ve bademleri serpip ister üste kalmasını isterseniz içine doğru iterek ( kurdanla elinize bulaşmasnı önleyecektir) hazırlarsanız sunumda görsel olarak zengin olur... Cam ve porselen kaplar ısını dağınımı engelleyeceği için metal kap bu iş için uygundur 35 derece pişen browniniz 3 gün tazeleğini koruyacaktır.. Afiyet olsun...