Protein Diyeriyle 1 Haftada kilo verin!

Konusu 'Diyet Yöntemleri' forumundadır ve Gungor tarafından 5 Ocak 2015 başlatılmıştır.

1. Gungor

Gungor Profesyonel Üye Forum Yazarı www.pembeoje.com

Bu diyetle kendi yaşam tarzınıza ve yeme alışkanlıklarınıza göre kendi protein diyet listenizi aşağıdaki kurallar çerçevesinde çıkartıp hızla kilo verebilirsiniz.
    Kahvaltı
    Güne, az yağlı peynirli omlet, taze fesleğen ve badem gibi protein yoğunluğu yüksek yiyecekler içeren bir kahvaltı ile başlamalısınız. Kahvaltılarınızı çeşitlendirmek adına protein açısından zengin tam tahıllı mısır gevreklerini, içine şeker koymadan az yağlı yoğurt ile karıştırıp, yanında fındık ile tüketebilirsiniz. Burada önemli nokta ise sosis, tam yağlı peynir ve pastırma gibi yağlı ve sağlıksız ürünleri tüketmekten kaçınmalısınız.
    Öğle Yemeği
    Tavuklu/Hindili sandviç tarzında yiyecekler yerken ekmeğini yememeye özen gösterin. Yiyeceğiniz etlerin yanında karışık vejeteryan yeşillikleri, süzme peynir ve haşlanmış yumurtayı tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda yoğurt ve kıyılmış bademler de yemeğinize her zaman eşlik edebilir.

Farklı içeceklerle de öğünlerinizi protein açısından zengin hale getirebilirsiniz. Örneğin yumurta beyazı, protein tozu, fındık ezmesi, az yalı yoğurt ve fındık karışımını bir karıştırıcıya atın. Bu karışımlar ile diyetinize uyarken aynı zamanda harika lezzetlerle tanışacaksınız. (Protein tozlarının farklı içerikli olnaları var, istediğiniz, size uygun olanını seçip kullanabilirsiniz)
    Akşam Yemeği
    Yine yeşilliği bol vejeteryan bir tabak hazırlayın, üstüne fasulye veya tofu ekleyin, son olarak kabak çekirdeği ile lezzetlendirin. Yeşilliğin yanına da fındık ezmesi ile karıştırdığınız tam tahıllı makarna tüketebilirsiniz. Ekstra protein almak için ise makarnanızı az yağlı yoğurt ile karıştırıp, üstüne de susam ekleyebilirsiniz.
    Protein Diyetinde Ara Öğünler
    Tüm gün evde olmadığımız için ara öğünleri sabahtan hazırlayıp yanımıza almak mantıklı olacaktır. Fındık, kuru meyve ve hatta birkaç parça koyu çikolatayı yanınıza alacağınız pakete koyabilirsiniz. Bu protein açısından zengin karışım, kanınızdaki şeker seviyesinin azaldığı öğle ve akiam yemeği arasındaki dilimde zinde tutacaktır. Bunların yanında taze muz veya elma da yanınıza alabileceğiniz ve protein açısından zengin besinlerdendir.

Protein Diyeti Uyarıları ve Önerileri
    • Yeni bir diyete başlamadan önce mutlaka doktorunuz ile konuşmalısınız.
    • Doymuş yağlardan her zaman uzak durmalısınız. Sağlıklı ve doymamış yağ oranı yüksek besinler tüketmenizi öneririz. Bu tarz besinler kanınızın pıhtılaşmasını azaltırken, aynı zamanda kalp ritminizi de düzene sokar. Son olarak kötü kolestrolün düşmesini de yine bu tarz beslenerek tetikleyebilirsiniz.
    • CGKN.net üzerinde bulacağınız tüm diyet listelerinde olduğu gibi, protein diyetinin de olmazsa olmazı su içmektir. Suyun bu diyete özel faydası ise sindirimi zor olan proteinin vücut tarafından daha hızlı emilmesini ve ayrıştırlmasını sağlar.
    • Taze meyve veya sebzeyi her öğününüzde tüketmenizi tavsiye ederiz.

2. Dinara

Dinara Profesyonel Üye Forum Yazarı www.pembeoje.com

Kız zayıflamaya mı karar verdin.

3. sweety

sweety Profesyonel Üye www.pembeoje.com

Doğru mu bu acaba? Deneyen var mı?

4. Gungor

Gungor Profesyonel Üye Forum Yazarı www.pembeoje.com

Ben deniyorum=D sonucun yazacam=D

5. cimcimem

cimcimem Profesyonel Üye www.pembeoje.com

Benim bu diyeti yapmam için eşim ve çocuklarında bana eşlik etmesi lazım yoksa yapamam buda imkansız.veren varmı yokmu benim için bir önemi malasef olmayacak.

6. KraLiÇe

KraLiÇe Profesyonel Üye www.pembeoje.com

Diyet sonucunu bekliyorum canım sonuç alırsan mutlaka bilgilendir burdan ...

7. Dinara

Dinara Profesyonel Üye Forum Yazarı www.pembeoje.com

Ne yalan soyleyeyim ki, ben hic kilo verme meraklısı değilim ama şuan merak ettim sonuç ne olacak acaba

8. cimcimem

cimcimem Profesyonel Üye www.pembeoje.com

ilk kez kilo vermek istemeyen bir bayan dinara kilolarımla mutluyummu diyosun yoksa zayıfsın da ihtiyacınmı yok kilo vermeye.

Sayfayı Paylaş