Tam bir macera olarak nitelendirilsede basit ve kolay tariflerde mevcut hemen bir tanesi sizinle... 125 gr Tereyağı 1.5 su bardağı şeker kamışı şekeri(Rohrzucker) 3 yumurta 1 paket kabartma tozu 1 tane valinya çubuğu 1 subardağı iri dövülmüş fındık 1 su bardağı badem 1 çay bardağı yoğurt ( bazen kefirde kullanabilirsiniz) un Yarım su bardağı kakao 150 gram bitter çikolata iri kıyılmış Malzemeler klasik gibi o yüzden onları kullanmak her zamanki gibi davranının ) Tereyağının oda sıcaklığında kullanmanızı öneririm. Terayağını bir kaç dakika mikser yada herhangi bir mutfak makinesi ile çırpıyoruz 3-4 dakika daha sonra şekeri ekletip devam eidyoruz. Elle karıştıradabilirsiniz lakin bu tip tereyağlı karışlarda el yerine alet kullanırsanız daha kıtır bir sonuçla karşılaşırsınız. Sonra yumurta ile iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleride ekliyoruz. Hamurun kıvamı elle yapışmaması gerekir. Yaklaşık olarak 1-1.5 kg ağırlığında gelen hamurunuzu iki eşit parçaya bölüp. Daha sonra ince uzun bir rulo şeklini vermeniz gerekiyor. Çünkü hamur biraz yayılma yapacağı için kalınlık sadece sizin tercihinizle alaklı olacaktır. Tepsilere ayrı ayrı yada çapraz şekilde yerleştirip 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirebilirsiniz. Biscotti biscotti yapan yagene işleme geliyoruz. Pişen kurabiyelerinizi 30 dakika soğuduktan sonra 2-3 cm genişliğinde verev yada düz keserek yeniden 150 derecede 25 dakika daha pişiriyoruz. Bu işlemle birlikte gevrek kahve ve çaylarınızın biricik eşlikçisi hazır olmuş olacak.. Tek düze cafelerde kahve yanına konan o portakllı biscottiden daha lezzetli olacaktır emin olabilirsiniz ... Şimdiden afiyet olsun https://www.facebook.com/notes/kuchen-hausgemacht/biscotti/1686615094898166
Diğer kurabiye türleri oldukça hızlı bayatlarken yumuşamayı kast ediyor bu türde sertlik uzun kabiliyor kahve ve çaylar için harika burda resimler diğer tarifler https://www.facebook.com/kuchenhausgemacht