Cildin daha genç görünmesi, doğum lekeleri ya da güneş ışınlarına maruz kalındığında meydana gelen güneş lekeleri çeşitli yollarla artık teknolojinin getirdiği yenilikler sayesinde ciltten temizlenmektedir.
Fraksiyonel lazer hangi tedavilerde etkilidir?
Fraksiyonel lazer tedavisi yanık izleri, ameliyat izleri, kırışıklık tedavisi, leke tedavisi ve çatlak tedavilerinde etkili olmaktadır. Bunun yanında el yüzeyinde gençleştirme işlemi, benlerin tedavisinde de etkili olduğu bilinmektedir. Yaşlılık lekeleri, et benleri, doğum lekeleri ve çiller de fraksiyonel lazer tedavisi yöntemiyle iyileştirilebilir lekelerdir.
Leke tedavisi uzun süreli bir tedavidir. Tedavi edilecek lekenin türü tedavinin süresi konusunda önemlidir.
Lazerle leke tedavileri ne kadar sürer?
Fraksiyonel leke tedavilerinde süre lekenin cinsine, cildin yapısına, lekenin ne kadar derin olduğuna göre değişkenlik gösterir. Her leke cinsinin derinlik ve cinsi tedavinin süresini kısaltabilir ya da uzatabilir. Doğum lekeleri 15 ile 20 seans arasında yapılabilirken cildin çok derininde meydana gelen bir çil lekesi 4 ile 5 seans arasında tedavi edilebilmektedir. Seans aralıkları ise yaklaşık 3 ila 8 hafta arasında olmaktadır.
Lazerle leke tedavisi öncesi dikkat edilmesi gerekenler
Lazerle leke tedavileri dikkat gerektiren ve konusunda uzman kişilerin uygulaması gereken bir yöntemdir. Özellikle leke tedavisinde fraksiyonel lazer kullanımına özen ve dikkat gösterilmelidir. Sonuçları değişkenlik gösterir ve yan etkileri kişiden kişiye değişkenlik gösterir. Özellikle koyu renk tene sahip olan hastalarda lazerle leke tedavisi yapılırken çok dikkatli olunmalıdır. Koyu tenlilerde lekelenme olasılığı daha yüksek olduğu için tedavi uygulanacak lazerin seçimi de koyu tenli olanlarda önemlidir. Koyu tenlilerde olduğu kadar açık tenli hastalarda da lazerle leke tedavisi yaptırılırken dikkatli olmak gerekmektedir.
Fraksiyonel lazer ile leke tedavisi yan etkileri
Fraksiyonel lazer ile leke tedavisinde çok yoğun yan etkiler görülmez. En fazla rastlanan yan etki güneş ışınlarına maruz bırakılan tedavi görmüş bölgede yeniden lekelerin oluşmasıdır.