İnsan vücudu zamanla hem yerçekimi hem de yaşlanmaya bağlı olarak sarkma gösterebilir. Bu etkenlerin dışında düzensiz kilo alıp verme de cildin sarkması konusunda önemli faktörlerden biridir.
Kollarda da hem yaşlanmayla hem de cildin elastikiyet özelliğini ve kolejen maddelerin azalmasından dolayı sarkmalar görülebilir. Böyle durumlarda kol germe ameliyatları sarkma düzeyine göre kaçınılmaz olur.
Kol germe ameliyatı izleri
Kol germe ameliyatı yapılmadan önce kolda meydana gelen sarkmanın derecesi ve yağ miktarı çok iyi ölçülmelidir. Genelde kol germe ameliyatı izleri kolun iç tarafı ve kol altı bölgesinde olmaktadır. Ancak koldaki sarkma çok fazla değilse ameliyat izi kol altı ile sınırlandırılabilir.
Eğer kolda sarkma yok ve sadece yağ birikimi varsa liposuction uygulamasıyla fazla olan yağlar alınabilir. Ancak yağ birikimi yanında sarkma da söz konusu ise muhakkak kol germe operasyonu düşünülmelidir.
Kol germe ameliyatı nasıl yapılır?
Kol germe ameliyatları genel anestezi uygulanarak yapılır. Kolun iç ve arka kısmındaki sarkmış olan deri ve fazlalık olan yağ tabakası çıkarılır. Eğer doktor ameliyat sırasında gerekli gördüğü takdirde kolun diğer yerlerine de liposuction uygulayabilir. Ameliyat sırasında kesi atılan yer iki tabaka halinde dikilir.
Kol germe ameliyatı sonrası normal hayata dönüş
Kol germe ameliyatı sonrasında operasyon geçiren bölgeye pansuman yapılır. Kişi ameliyattan yaklaşık 4 ile 5 gün sonra normal hayatına başlayabilir. Ancak ameliyat geçiren kişi yaklaşık 1 ay süre ile korse takmalıdır. Bu korse sayesinde oluşacak şişlikler azalır hem de derinin alt kısımdaki dokulara yapışarak küçülmesi sağlanmış olur. Ameliyat sonrası dikişler ise yaklaşık 10 gün içinde iyileşmeye başlar. Yara izleri ise bir sene içinde gözle görülür belirginlik kaybolmuş olur.
Ameliyatsız kol germe tedavisi yapılabilir mi?
Thermi Tight uygulaması ile ameliyatsız kol germe tedavisi yapılabilir. Ancak bu tedavinin uygulanabilmesi için yaşın genç olması ve koldaki sarkmanın çok fazla olmaması gerekir. Lokal anestezi uygulanarak yapılır ve deri altına uygulanan radyofrekans uygulması olarak tanımlanabilir.