Lazer hayatımıza girdiği zamandan itibaren birçok konuda hem kadınların hem de erkeklerin kurtarıcısı olmuştur. Özellikle kadınların estetik görünümde aşırı hassas davranmaları birçok konuda tedavi görmeye ve çıkan yenilikler sayesinde estetik görünümlerini rahatsız oldukları konularda iyileştirme sürecine girmelerini sağlamaktadır.
Yüz bölgesi biz kadınlar için önemlidir. Tüm estetik, güzellik, bakım konularında gün yüzüne çıkarılacak kısım yüz bölgesidir ve özellikle kılcal damarların yüz bölgesinde görülmesi ise kadınları rahatsız eder. Sağlık açısından önemli bir sorun teşkil etmese de çoğu kadın kılcal damarları kendine sorun etmekte ve tedavi yollarını araştırmaktadır. Bu tedavi yollarından biri de lazer ile kılcal damarların tedavisidir.
Kılcal damar rahatsızlığına sebep olan faktörler
Genelde kılcal damar rahatsızlığına sebep olan faktörler arasında genetik faktörler başta gelmektedir. Sonrasında hamilelik sonrası çıkan kılcal damarlar, fazla alkol kullanımı, güneş ışınlarına aşırı maruz kalma, oströjen hormonunun fazla salgılanması sayılabilir.
Kılcal damar rahatsızlıkları nelerdir?
Kılcal damar rahatsızlıkları içinde en çok tedavisi istenen rahatsızlıklar içinde gül hastalığı, şarap lekesi hastalığı ve burun ile elmacık kemiği çevresinde oluşan kızarıklıklar ön plana çıkmaktadır.
Lazer ile kılcal damar tedavisi seansları yaklaşık 15 dakika ile 30 dakika arasında sürer. Özellikle gül hastalığı tedavisi 4-6 hafta aralığında 1 ile 3 seans yapılırken, şarap lekesi tedavisi hastanın yaşına ve lekeninin büyüklüğüne göre değişmektedir.
Lazerle kılcal damar tedavisi nasıl yapılır?
Lazerle kılcal damar tedavisi acı hissi uyandırmamakla beraber eğer istenirse lokal anestezi ve anestezi içeren kremlerle bölge uyuşturularak yapılır. Tedavi sonrası yan etki olarak ciltte tahriş, yanma, yara ve kabuk bağlama gibi durumlar söz konusudur. Ancak bunlar geçicidir.
Tedavi sonrası yapılması gerekenler
Kılcal damar tedavilerinde cildin güneş ışığından ve özellikle solaryum gibi bronzlaştırıcı işlemlerden uzak durulması gerekir. Özellikle duş alırken su mümkün olduğunca ılık olması çok fazla sıcak su ile duş alınmamalıdır. Güneşe çıkılması gerekiyorsa muhakkak koruyucu kremler kullanılmalıdır.
Bu tür tedaviler için muhakkak önce doktora başvurulmalı ve eğer sağlık açısından herhangi bir tehlike teşkil etmiyorsa çok üstünde durulmamalıdır. Ancak estetik yönden rahatsızlık çekiliyorsa iyice araştırılarak tedavi klinikleri iyi seçilmelidir.