Bayanlarımızın en büyük problemleri arasında şüphesiz ki selülit oluşumları yer almaktadır. Günümüzde pek çok bayan dokusal bozukluklardan kaynaklı olarak ya da fizyolojik olmayan hızlı kilo alıp vermelerden dolayı, hareketsiz ve kasların çalışma yetersizliklerinden ve daha pek çok nedenden dolayı selülit oluşumları ile karşı karşıya gelmektedir. Elbette ki bu konuda da bazı teknikler bulunmakta ve selülit oluşumları en aza indirilebilmektedir.
Selülit masajı sizlere bu konuda yardımcı olabilmektedir. Günümüzde biliyorsunuz ki pek çok masaj tekniği bulunmaktadır. Doğru teknik uygulandığında genellikle olumlu sonuçlar ile karşılaşılmaktadır. Sizlerde selülit masajı hakkında gerekli teknik bilgilere sahip olarak bu teknikleri evlerinizde kendiniz uygulayabilirsiniz. Ya da günümüzün teknolojik gelişmeleri sayesinde pek çok selülit masaj aletlerinin çıkması ile birlikte bu aletlerden sahip olarak işlemleri daha kolay bir hale getirebilirsiniz.
Evlerinizde Kendiniz Yapabilirsiniz
Elbette ki makine olmadan da bu işlemler evlerinizde kendi imkanlarınız ile gerçekleştirilebilmektedir. Sizlerde bazı bitkisel yağlar kullanarak bu işlemleri aşağıda sıralayacağımız yöntemler ile gerçekleştirebilirsiniz.
Kalçalara ilk uygulamalarda, yumuşak olarak yoğurmalar ve saat yönüne göre dairesel hareketler uygulayabilirsiniz. Daha sonra biraz alıştıktan sonra kalça bölgelerine aşağıdan yukarıya olmak üzere sıvazlama işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Dairesel yoğurmalar yaparak dikey petrisaj ve parmak ucu iğne batırılma yöntemi uygulamak uygun olabilir.
İlk hafta diz kapağı üzeri ve basen bölgelerinde, iki el çapraz ve dikey , parmak ucu iğne, gibi uygulamalar yapılabilir. Elbette ki bu yöntemlerin tam olarak nasıl uygulandığı konusunda videolu olarak anlatım görmeniz gerekmektedir. Yoksa bu yöntemleri uygulamanız biraz zor olabilir. Bu yöntemlerin görsel olarak nasıl uygulandığını öğrenmek için internet üzerinden videolar izleyebilir ve pek çok bitkisel yağ ile selülit masajını gerçekleştirebilirsiniz.
Bitkisel Yağlar
Zambak, keten, portakal, susam, yasemin, anason, çemen, limon yağı gibi yağlar kullanabilmektedir.