X

Diş Beyazlatma

Dişler, bir insanın tamamlayıcısıdır. Hiç kimse sapsarı ya da çürümüş dişlerle konuşmak, gülmek istemez. Dişlerin bakımlı ve beyaz olması hemen herkesin arzuladığı bir durumdur. Ancak dişlerin beyaz olması için önce diş bakımının yapılması gereklidir.

Çocukluğumuzdan bu yana anne ve babalarımızın, öğretmenlerimizin devamlı üstüne basa basa söyledikleri dişlerini fırçala, temizle, yemeklerden sonra dişlerini muhakkak fırçala sözleri çoğu zaman o dönemlerde insana zor gelen durumlardan biri olmuştur. Ancak zamanla dişlerin bakımsız kalması dişlerin sararmasına ve çürümesine neden olur. O zamanlardan gelen bir alışkanlık ile dişlerin bakımı yapılırsa yetişkin zamanımızda dişlerimizin bakımı ve beyazlatmak daha kolay olacaktır.



Diş lekelerinin oluşma sebebi nedir?

Diş lekelerinin oluşumunda birçok neden olabilir. Tüketilen kahve, çay, kola, sigara gibi maddelerin bıraktığı tortular, eski protez ve kaplamalar, dolgular da diş üzerinde lekelenmelere sebep olur. Aşırı florit tüketimi dişlerde lekelenmelere sebep olabilmektedir.

Diş beyazlatma yöntemleri nelerdir?

Doktor kontrolünde yapılacak beyazlatma yöntemleri hemen herkes tarafından kullanılabilir. Ancak yine de doktor kontrolünde dişlerinizin durumuna bakılarak beyazlatma yöntemleri bundan sonra kullanılmaya başlanmalıdır. İlk uygulamada dişler beyazlamaya başlayacaktır. Ancak istenen görünüme ulaşması için yaklaşık 10-15 gün uygulamanın devam etmesi gerekir.

Kimyasal diş beyazlatma yöntemi

Kimyasal diş beyazlatma yönteminde kullanılan beyazlatıcı jel özel yapım diş kalıpları yardımıyla dişe uygulanır. Ancak uygulama yapılırken belli bir miktar diş minesine zarar verebilir. Bu yüzden bu diş beyazlatma yöntemi doktor kontrolünde yapılmalıdır.

Fototermal diş beyazlatma yöntemi

Fototermal diş beyazlatma yönteminde de özel jel ve bunun yanında yüksek enerji veren ışın demeti kullanılır. Işın demeti bir led veya diyot-lazer kaynaklıdır. Doktor kontrolü ile yapılması gereken yöntemlerdendir.

Fotokimyasal diş beyazlatma yöntemi

Fotokimyasal diş beyazlatma yönteminde mavi ışık ve yeşil ışık kullanılarak jel aktive edilerek uygulanır. Diğer bir ismi foto oksidasyon olan bu yöntem ile diğer yöntemlerden uygulanan ışık kaynağının dişi beyazlatıcı etkisinin bulunmasıdır. Bu uygulama diğerlerine göre daha derin bir beyazlatma işlemi sunar. Acak dudakların dişetleri ve dilin korunması gerekir. Diş minesi üzerinde herhangi bir yan etkisi görülmemiştir.

Tüm bu diş beyazlatma yöntemleri doktor kontrolünde yapılmalıdır. Diş yapınızın beyazlatma yöntemlerine uygun olup olmadığı doktor kontrolünün tetkiklerinden sonra belli olacaktır.

Pembeoje.com :