X

Diş Eti Çekilmesi ve Tedavi Yöntemleri

Diş eti çekilmesi nedir? Diş eti çekilmesinin belirtileri nelerdir? Diş eti çekilmesinin tedavi yöntemleri nelerdir? Bu sorulara yanıt vermeye çalışacağız. İnsanlarda ağız sağlığı yemek içme olduğu kadar vücudu etkileyen bir durum olduğu için tedavi edilmelidir.

Bunun içinde önce nedenleri bilinmeli sonra da tedavi yöntemlerine geçilmelidir.



DİŞ ETİ ÇEKİLMESİ SEBEPLERİ NELERDİR?

Diş etleri dişlerimizin sabit şekilde durmasını sağlar. Ancak zaman içinde yenilen yiyecekler nedeniyle oluşan bakterilerin bu etin erimesine ve yok olmasına neden olur. Bu yok olma ile dişlerin ortaya çıkma haline diş eti çekilmesi denir. Genellikle diş eti çekilmesine diş eti hastalıkları, hatalı ağız bakımı, kalıtsal bazı özellikler, hızlandırılmış ortodonti tedavileri neden olmaktadır. Bunların dışında kırılmış ve düzensiz dişler, hormonlar, sigara kullanımı, diş gıcırdatma, çeşitli piercing takılması, şeker hastalığı gibi nedenlerde neden olabilmektedir. Böyle bir durumun varlığından sonra kişi hemen bir diş doktoruna gözükmelidir ve diş eti çekilmesine neden olan sebepleri ortadan kaldırmalıdır.

DİŞ ETİ ÇEKİLMESİ TEDAVİSİ

Diş eti çekilmesinin belirtileri ve nedenleri ortaya konulduktan sonra diş hekimleri tarafından tedavi yöntemleri uygulanır. Bu yöntemler belli başlı yöntemler olurken kişinin kendisi tarafında uygulanabilecek yöntemler olmaktadır. Çok ileri seviyeye ulaşmış durumda ise ancak cerrahi yönteme başvurulur. Bu yöntemler şöyledir:

  • Doğru Ağız Bakımı: Diş etleri kendisin çabuk yenileyebilen doku olduğu için iyi bir ağız bakımı ile diş eti çekilmesinden kurtulabilir. Yumuşak diş fırçalama, sigara kullanımından uzak durma, C vitamini yönünden zengin beslenme tedavi yöntemlerinin olmazsa olmazlarıdır.
  • Doğal Tedaviler: Bazı besin takviyeleri diş etinin çekilmesini önleyici varsa iltihaplar onları yok edici özelliğe sahiptir. Bu yüzden yeşil çay, susam yağı, limon ve limon yağı, okaliptüs, çay ağacı yağı, sumak ağacı, civanperçemi, ada çayı gül sirkesi gibi besin takviyeleri alınmalıdır.
  • Cerrahi Yöntemler: Diş çekilmesinin ileri boyutları oluştuğu takdirde, yumuşak doku grefti, küretaj, indirme ameliyatı, kuron uzatma, doku yenileme ameliyatları gibi cerrahi yöntemler uygulanmaktadır. Bu yöntemlerle birlikte diş çekilmesi hastalığından kurtulmuş olursunuz.
Pembeoje.com :