Gebeliğin 1. Ayı

Gebelik, birçok kadının yaşamak istediği bir süreçtir. Hemen her kadın anne olmak, annelik sevincini tatmak ister. Birçok kadın hamilelik sevincini hemen yaşarken kimi kadın birçok tedavi sürecinden geçtikten sonra hamile kalabilmektedir.

Gebelik belirtileri

Adetten kesilme, bulantı ile birlikte kusma, göğüslerde dolgunluk hissetme, genital bölgede oluşan akıntı hamileliğin olası belirtilerindendir. Hamilelik toplam 40 hafta süren mutluluk verici ama bazen sıkıntı verici bir olaydır. Bu sıkıntılar kişiden kişiye göre değişiklik gösterir. Kimi kadın hamileliği çok kolay atlatırken kimi kadın üç dört aylık dönemde zorluklar atlatarak hamilelik sürecini tamamlar.


İç Giyim

Hamileliğin ilk ayı

Hamileliğin ilk ayı neler yaşanır?

Hamilelik yani gebelik dönemi üç bölümden oluşur. İlk üç ay birinci trimester, ikinci üç ay ikinci trimester ve son üç ay üçüncü trimester olarak adlandırılır. İlk üç aylık zaman yani birinci trimesterde anne rahmine düşmüş cenin şeklindeki bebek gelişmeye başlar. Bu dönem genelde doktorlar arasında hazırlık ayı olarak adlandırılır.

Hamilelikte ilk bir ve ikinci haftada bebek oluşumu hakkında pek söz edilmez. Döllenme olayı ancak üçüncü haftadan itibaren başlar. Hamilelik durumu ise işte bu üçüncü haftadan itibaren oluşur. Bebek rahime yerleştiğinde artık dördüncü hafta başlamıştır. Bebek ancak beş ve altıncı haftalarda ultrasonda görülmeye başlar.

Ancak bu dönemde anne adayı regl yani adet görmeye devam edebilir. Çok kısa süren kanamalar geçirebilir. Üstüne görme olarak bilinen bu durumda normal adet kanamaları olarak yanıltıcı sonuçlar çıkarılabilir. Ancak bu tedirgin edici bir olay değildir. Bebek gelişimine başlarken küçük damarları yırtarak geçmek zorunda kalabilir. Bu durumda böyle kanamalar da görülebilmektedir.

Hamilelik dönemi dördüncü haftaya geldiğinde bebeğin beyin bölümünü oluşturan sinirler oluşur. Bu dönemde bebek ultrasonda görülmez. Bebek genelde beşinci veya altıncı haftadan sonra ultrasonda görülmeye başlanır. Bebek bu dönemde maksimum 1 mm boyuna ulaşır. Kalp atışlarında bir duyulma olmaz. Bebeğin kalp atışları altıncı haftanın sonunda duyulmaya başlanabilir.

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın