Gebeliğin 2. Ayı

Anne adayları artık ikinci aya geldiniz. İlk heyecan bitti ve artık sadece kendi sağlığınız ve bebeğin sağlığını düşünmek zorundasınız.

Anne adayında ikinci ayda ne gibi değişiklikler olur?

Anne adayı, hamileliğinin ikinci ayında göğüslerinin daha da dolgunlaştığını, hassaslaştığını ve göğüs ucunun daha da koyulaştığını fark eder. İlk ay cenin halinde olan bebek artık büyümeye başlar. Çok fazla kusma, sık sık tuvalete çıkma gibi durumlar söz konusudur. Karın kısmı gözle görülür şekilde büyüme başlar. Psikolojik yönden de duygusal travmalar yaşayabileceğiniz döneme girmiş olursunuz. Bebeğin de gelişimi için gerekli olan kan artık daha fazla olmaya başlamıştır. Ara sıra baş dönmeleri, baş ağrıları, halsizlik, yorgunluk gibi durumlarla karşılaşılabilir.


İç Giyim

Bu dönemde baba adayının ve diğer insanların anne adaylarına biraz daha töleranslı davranması gerekir. Çünkü anne adayı artık her şeyden etkilenmeye ve kendini daha kötü hissedebileceği bir döneme girmiş olacaktır. Ağlamaklı haller, sinirlilik, her şeyi kendine dert etme gibi duygusal travmalar anne adayını ve çevresini oldukça etkileyecektir.

Gebelikte 2. Ay

İkinci ayda bebekte meydana gelen değişiklikler

Bebek artık yavaş yavaş büyümeye başlar. Kalp atışları dakika başına 150 atış yapmaktadır. Kalp, böbrek ve sinir sistemi oluşmaya başlar. Organların gelişimi bu ayda başlar ve organların gelişmesinde en önemli aydır. El ve ayak parmakları, diz ve dirsekler bu ayda gelişim gösterir.

Kıkırdak dokuları ikinci ayda oluşmaya başlayan bebeğin kemikleri de sertleşmeye başlamıştır. Göz ve göz kapakları burun delikleri iyice belirginleşmeye başlayan bebekler, artık anne karnında hareket etmeye başlar. Ancak bu hareketler hissedilmeyecek kadar hafiftir. Bebek ikinci ayında yaklaşık 2.5 cm boyunda ve 10 gr. kadardır.

Hamilelikte 2. Ay

Anne adayının 2. ayda yaptırması gereken kontrol ve tahliller

Anne adayı, hamileliğinin ikinci ayında hem bebek hem de kendi sağlığı için birçok kontrollerden geçmek ve tahliller yaptırmak zorundadır. Bu kontrol ve tahliller arasında kan sayımı, frengi için serolojik test, hepatit b, kızamıkçık ve kızamık tahlillerini kapsayan kan testi yaptırmalıdır. Kan basıncı ve kilo kontrolü yapılır. Şeker, bakteri ve protein kontrolleri için idrar örneği vermelidir. Bel soğukluğu kültürü, smear testi bunları takip eder. Ayrıca doğum sırasında herhangi bir komplikasyon oluşumuna karşı leğen kemik yapısı, pelvik muayene gerekir.

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın