Gebeliğin 6. Ayı

Gebeliğin 6.ayı 20 ve 24.haftalardır. Anne karnı iyice büyümeye, bebek hareketlerini iyiden iyiye belli etmeye başlar.

Anne adayı bu aylarda bebeğin hareketlerini bazen hissetmeyebilir. Bunun sebebi bebek hareketlerine aşina olmadığı içindir.

Bebekteki değişimler


İç Giyim

Bebekteki en büyük değişim kaslarının gelişmiş olmasıdır. Artık hareketleri daha bilinçlidir. Nefes alıp vermesi, kol ve bacaklarını hareket ettirmeye başlar. Bebeklerin sesleri iyice duymaya başladığı zaman altıncı ayın sonunda başlar. Bebeğin boyu bu ayda 29 cm’e ulaşmış, kilosu da 450 gr. civarına gelmiştir.

Bebekteki bu gelişmelerin yanı sıra anne de değişime uğrar. Anne bebeğin diş yerlerinin çıkmaya başlamasıyla kalsiyum açığı meydana gelir. Bu yüzden daha fazla kalsiyuma ihtiyaç duyar. 21.haftada anne adayının ayakları iyice şişme gösterir ve bu anne adayının daha fazla dinlenmesine ihtiyacı olduğu anlamına gelecektir. Bel ve sırt ağrıları daha fazlalaşır.

Hamileliğin 6. Ayı

Hamilelik iyice belli olmaya başlar

22.haftaya gelindiğinde artık anne karnı iyice büyümüştür. Anne adaylarının bulantılar açısından, baş dönmeleri açısından en rahat ettiği dönem başlamıştır. Artık hamilelik daha rahat geçmeye başlar.

Bebek ise 22.haftada iyice normal insan görünümüne gelmiştir. Sizi daha iyi duyabilir ve tepkilerini gösterebilir. Bu dönem bebekle iletişimin daha yoğun olduğu dönemlerdir. Boy uzamaya, kilo artmaya devam eder. Eğer bebek erkek ise sperm oluşumu 22.haftadan itibaren oluşmaya başlar. Bu dönemde bebek ortalama 30 cm boyunda ve 500 gr. ağırlığına gelmiştir.

23.haftaya gelindiğinde anne adayı düzenli olarak kilo almaya başlar. Kramplar bu haftada da devam eder. Anne adayı bu dönemde birçok yiyeceği daha fazla isteyecektir. Bu dönemde magnezyum ve kalsiyum ihtiyacı daha da fazlalaşır.

  1. haftadan itibaren kilo alımları hız almaya başlayacaktır. Vücut şişmeye daha meyilli olacaktır. 24.haftada doğum riski gerçekleşebilir. Anne de şeker olasılığı meydana gelebilir. Bu haftada doğacak bebekler yoğun bakıma alınırlar. Bu yüzden bu haftalara çok dikkat etmek gerekir. Özellikle çoğul gebeliklerde erken doğma riski ve sezaryen doğum riski olabilir. Bu dönemde anne adayı düzenli ve dengeli beslenmeye çok daha dikkat etmelidir.

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın