Gebelikte Düşük Tehlikesi

Hamileliğin 20. Haftasına kadar olan sürede bebeğin kaybedilmesi durumu düşük olarak adlandırılır. Yine eğer bebek 500 gr ağırlığına gelmemişse bebek kaybına hangi daha ileriki aylarda da olsa düşük adı verilmektedir.

Düşük nedenleri, düşük belirtileri, riskli hamileliklerde düşük tehlikesi

Gebeliğin bir başkasının müdahalesi ve annenin isteği ile sonlandırılması ise düşük olarak kabul edilmez.


İç Giyim

Düşüğün oluşma sebepleri:

Sperm ile yumurta hücresinin birleşmesi ile döllenme oluşmakta; daha sonra bu döllenen yumurta yumurtalık tüplerinde ilerleyerek rahme yerleşmektedir. Doğanın bir kanunu da genetik açıdan mükemmel olana yer açmak için çeşitli şekilde kusurlu olanlar ortadan kaldırılmasıdır. Bu sebeple döllenmiş yumurtada herhangi bir genetik mutasyon veya olmaması gereken bir kusur varsa vücut bir an önce bu yumurtadan kurtulmaya ve onu atmaya çalışır. Aslından yaşanan düşüklerin büyük bir kesimi bu şekilde olmaktadır. Zaten düşükler büyük oranda gebeliğin oluştuğu ilk haftalarda meydana gelir. Düşük bu anlamda doğal bir temizlik operasyonu olarak gerçekleştiğinden sanılanın aksine bütün gebeliklerin ilk dört haftada %25’i düşükle sonlanmaktadır.

Gebelikte haftalar ilerledikçe düşük riski de azalmaya başlar. Zaten anormal bir biçimde gerçekleşen gebeliklerin %85’i ilk 12 haftada düşükle sonlanmaktadır. Bebeğin kalbi atmaya başladığı dönemden itibaren de bu risk %3’lere kadar geriler. Bunun yanı sıra kadında birtakım fiziksel problemler, rahimle ilgili sorunlar ve hastalıklar da düşüğe sebep olur.

Düşük riskinin arttığı durumlar:

  • Anne veya babanın yaşının büyük olması,
  • Gebelik sayısının fazla olması,
  • Annede hormonla ilgili rahatsızlıkların bulunması,
  • Annede tüberküloz, kanser, anemi gibi hastalıkların olması,
  • Daha önce de annenin düşük yapmış olması,
  • Doğumun hemen ardından hamile kalınması,
  • Sigara ve alkol kullanımı düşük riskini artırır.

Düşük belirtileri nedir?

Erken gebeliklerde kişi düşük geçirdiğini anlamayabilir. Bu süreçte kanama normal adet kanaması olarak da anlamlandırılabilmektedir. Bununla birlikte düşüğün en büyük belirtisi ağrılı veya ağrısız kanamanın olması ve vajinadan küçük parçaların düşmesidir. Eğer gebelik esnasında kanama gerçekleşmişse yapılan ultrason muayenesinde eğer kanama başka bir sebebe bağlı değilse akla ilk önce düşük tehlikesi gelir. Erken gebelik döneminde kanamanın sebebi dış veya kimyasal gebelikten dolayı da olabilmektedir.

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın