Duvar kağıtlarının kaplanması sırasında temiz yüzeylere uygulanması oldukça kolay olacaktır. Ancak zeminin eski ya da hatalı olması durumunda zemini düzeltmek uzun zaman alabilmektedir. Sağlıklı sonuçlar alabilmek için ise duvar kağıtları uygulanmadan önce duvarlardaki kabarmalar, nem ve su problemleri, eski duvar kağıdı kalıntıları için çözüm bulunmalıdır.
İlk Kağıt Uygulaması
Duvar kağıdı uygulamasında ilk kağıdın yapıştırılması oldukça büyük bir önem taşımaktadır. Bu nedenle ilk kağıdın yapıştırılacağı duvar belirlenmelidir. Duvar kağıtları yapıştırılırken genel kural aydınlık kısımdan karanlık kısımlara doğru olmasıdır. Bunun anlamı ise öncelikle pencereli duvarlardan başlanmalı ve iç duvarlara doğru uygulanmasıdır. İlk yapıştırılacak kağıt duvara tamamen dik doğrultuda uygulanmalıdır. Bu açının tam olarak ayarlanması için duvar terazisi kullanılabilir. Diğer duvar kağıtları bunu takip edeceğinden ilk kağıdın yapıştırılması oldukça önemlidir.
Duvar Kağıdının Uygulanması
Kağıt kenarı daha önceden çizilen çizgiye denk getirilmeli ve duvarın üst kısmından 3-5 cm taşmasına izin verilmelidir. Kağıt duvara yapıştırıldıktan sonra fırça ya da kuru bir bezle ortadan kenarlara doğru hava kabarcığı kalmayacak şekilde üstünden geçerek düzeltilmelidir. Daha sonra kağıdın diğer yarısı da açılarak duvar kağıdının üst kısmı ellerle desteklenerek kayması önlenir. Alt kısım yapıştırılır. İlk parçanın yapıştırıldıktan sonra kağıdın zedelenmemesine dikkat edilerek plastik spatula ya da bez yardımıyla ortadan kenarlara doğru getirilerek hava kabarcıkları ve fazla yapıştırıcının çıkması sağlanır. Yanlardan çıkan bu yapıştırıcı bir bez ile silinir. Yapıştırıcının kağıtların ön yüzüne sürülmesi sorun yaratmamaktadır. Kuru bir bezle silinebilir. Tavan ve zeminden çıkan fazla kağıtlar bir cetvel ya da çıtayla maket bıçağı kullanılarak kolaylıkla kesilebilmektedir. Ayrıca maket bıçağı ucu fazla kağıtların kesilmesi sırasında duvara sürtmekten sık sık körelecektir. Bu durumda da kırmanız gerekecektir. Bu yüzden yanınızda 10-12 tane uç bulundurmaya dikkat edin.