Diyet İftar Menüsü

Ramazan geldiği zaman hanımları bir telaş alır. Çünkü en çok farkında olmadan Ramazan’da kilo alınır. Bu yüzden Ramazan süresi boyunca hem sağlıklı ve dengeli beslenmek hem de kiloyu korumak oldukça önem kazanır. Yaz aylarına denk geldiği için oruç açma zamanı uzundur. Bu yüzden oruç tutanlar, erken saatlerde acıkma hissedebilirler. Sahur ve iftar yemeklerini sağlıklı ve dengeli yaparak acıktırmayı geciktirici yiyecekleri sahurda tercih etmek gerekir.

Ramazan’da kilonun korunması için neler yapılabilir?

  • Ramazan boyunca meyve tüketimi yapılabilir. Günde en az iki porsiyon meyve yenebilir.
  • Salata içine 1 tatlı kaşığından fazla yağ eklenmemelidir.
  • Sahur öğünü muhakkak yapılmalıdır.
  • Ramazan ayı boyunca hareketsiz kalmamalı ve gün içinde aktif işlerle uğraşarak hareket sürekliliği gösterilmelidir.
  • Sebze yemekleri için bir kilodan hazırlanan yemekler için 2 yemek kaşığını geçmemelidir.
  • Ramazan boyunca az yağlı süt, yoğurt tüketilmelidir.
  • Ramazan ayında yağlı yemeklerden daha çok ızgara, fırınlama, haşlama ya da buğulama tarzı pişirme yapılmalıdır.
  • Sahura kalkarak metabolizma hızını koruyabilirsiniz. Çünkü oruç süresince metabolizma hızınız düşecektir. Sahura kalkarak metabolizma hızınızı düzenleyebilirsiniz.

Ramazan Diyeti


İç Giyim

Sağlıklı iftar menüsü nasıl olmalıdır?

Sağlıklı iftar menüsü için ilk olarak orucunuzu 1 hurma ya da 2 kuru kayısı ile açabilirsiniz. 2 bardak su içtikten sonra az tuzlu 2-3 adet zeytin ya da 2-3 parça iç ceviz, 1 dilim tuzu az peynir, 1 ufak kase çorba ve en az 1 avuç içi kadar pide ile iftar menünüze başlayabilirsiniz. Belli bir süre geçtikten sonra iftar sofranızdaki diğer yiyeceklerden yiyebilirsiniz.

İlk başlangıçta orucunuzu açmak için yediğiniz yiyeceklerden sonra belli bir süre bekleyerek midenizi rahatlatmalısınız. Sonrasında 2 köfte büyüklüğü kadar ızgara tavuk, balık ya da kırmızı et yiyebilirsiniz. Bol yeşilliği olan salata limon ya da sirke eklenerek 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile tüketilebilir. 6 yemek kaşığı zeytinyağlı sebze yemeği de yiyebilirsiniz.

Oruç açılırken yapılan en büyük hata, bütün gün boş kalan midenin bir anda tıka basa doldurulmasıdır. Yapmanız gereken tek şey orucunuzu açarken çok hafif olarak midenizin açlığını gidermeniz, belli bir süre bekledikten sonra diğer ana yemeklere belli ölçülerde yiyerek iftar menünüzü tamamlamaktır.

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın