Diyet Yaparken Hataya Düşmeyin

Özellikle kadınlar tarafından uygulanan diyetler, zayıflama yöntemleri ve rahatsız eden kilolardan kurtulma isteğiyle pek çok yöntem denenmektedir. Bazen etkili sonuçlar alınmakta, bazen sonucun etkisi kısa sürmekte, bazen de herhangi bir değişiklik elde edilememektedir. Bilinçli olarak diyet yapılması ve sağlıklı bir yaşam için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Yapılan gözlemlerden elde edilen bilgilere göre sık yapılan hataları bulacağınız bu listeden yapmamanız gerekenleri öğrenebilir, diyetlerinizde daha dikkatli davranabilirsiniz.

Kahvaltı yapmamak

Günün en önemli öğünü olan kahvaltı kesinlikle atlanmamalıdır. Kişilere güne hazırlayan kahvaltıların atlanması yüzünden metabolizma hızı azaltmakta, daha az kilo verilmekte, konsantrasyon sorunları yaşanmakta ve iş yaşamında da dikkat sorunları meydana gelmektedir.


İç Giyim

Diyetisyen onayı olmadan zayıflamak

                Uzman kişiler tarafından hazırlanan beslenme programlarında vücut analiz sonuçları, kan bulguları ve kişilerin yaşan tarzları dikkate alınmaktadır. Ancak uzman kontrolünde yapılmayan diyetler ve zayıflama yöntemleri yüzünden başarı sağlanamamakta, kimi zaman da farklı sağlık sorunları ortaya çıkmaktadır.

Yemeği çok hızlı yemek

                Gerek sağlıklı bir yaşam gerek kilo vermenin kolaylaşması için yemeklerin mümkün olduğu kadar uzun sürelerde yenilmesi önerilmektedir. Sindirim enzimlerinin salgılanması ve daha az yemek yeme durumu sağlanacaktır. Yemeğin çok hızlı yenilmesiyle sindirim hızı yavaşlamakta bu nedenle de kilo artışı meydana gelmektedir.

Hareketsiz, temposuz bir yaşam

Hareketsiz bir yaşamla birlikte düzensiz beslenme durumunda kilo alımı kolaylaşmaktadır. Aynı zamanda bu durum sağlıklı bir yaşamı da engellemekte, olumsuz bir etki yaratmaktadır.

Az su içmek

Besinlerin sindirilmesi, metabolik atıkların vücuttan uzaklaştırılması, metabolizma hızlanması ve kilo kaybı için su vazgeçilmezdir. Çay, meyve suyu gibi içecekler suyun yerini tutmamakta ve günde 2-2.5 lt su içilmesi gerekmektedir.

Az uyku

Gerekli ve yeterli uyku saati olarak belirlenmiş olan 7 saatten daha az uyuyan kişilerin kilo alma riski artmaktadır. Uyku sırasında salgılanmakta olan büyüme hormonu yağ yıkımına da destek olduğundan az uyuyan kişilerde bu hormonun salgılanması ve etkisi azalmaktadır.

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın