Beyazlatıcı Kremler ? Para tuzağı mı ? Ne derece etkili ?

Konusu 'Cilt Estetiği' forumundadır ve selin tarafından 20 Ekim 2015 başlatılmıştır.

  1. selin

    selin Yeni Üye www.pembeoje.com

    Hayat ne kadar tuaf beyaz tenli bayanlar esmerleşmek isterken esmer tenli bayanlar beyazlaşmak istiyor ikisinin ortası sanırım yok bunun için bir çok yöntem deneyen bayanlar en kolayı olan kremlere yönelirken bunun bir para tuzağı olup olmadığı konusunda hiç bir bilgiye sahip değiller.
    [​IMG]
    Bu yazı cilt rengini birkaç ton açan kremler in beyazlatıcı kremlerin gerçekten cilt tonunu açıp açmadığı hakkındadır.
    Cilt beyazlatan kremler masum mu?
    Cilt tonunun sadece krem kullanarak açılması mümkün mü?
    Pek çok markanın beyazlatıcı cilt tonunu açıcı özellikli krem, serum vb ürünleri mevcut.
    Uzak doğu gibi beyazlığın özellikle sınıf göstergesi olduğu toplumlarda ise hem marka hem ürünler daha çeşitli oluyor.
    Garip gelecek ama elin Avrupalısı " tatile gidecek parası var " sinyali veren bronz görüntüye kavuşmak için uğraşırken ( kaderin garip bir cilvesi olarak o peynir beyazı ciltleri çoğunlukla bronzlaşmaz, ıstakoz gibi kızarır ne yazık ki ) , uzak doğulular bronzlaşmayı bırakın, güneşte durmaktan kaçınır ve esmer tenlileri kırsal kesimden, tarla işlerinde çalışanlar olarak görürler.( Biraz zalimce ama kentli - görece yüksek tabaka beyaz tenli ; tarlalarda - ziraat işlerinde çalışan sınıf ise esmer gibi bir ayrım var ve bunu pek çok yerde duyabilirsiniz )
    [​IMG]
    Nereden nereye geldik diyeceğim ama beyazlatıcı etkili ürünlerin pazarının geniş olmasının sebebi de bu aslında.Aklınıza ne kadar kozmetik ürün geliyorsa hepsinin bir " whitening " versiyonu mevcut. Peki ama bu tarz ürünler ne kadar etkili? Gerçekten beyazlatıyorlar mı?Uzun süre mi etkililer?Yoksa sadece para tuzağı mı?
    llk olarak şunu söylemek lazım , üzerinde her ne kadar " whitening " ( beyazlatıcı ) yazsa da ülkemizde de satılan benzer ürünlerin işlevi en fazla " brightening " oluyor. Yani aydınlatıcı özellikleri var fakat beyazlatma konusunda gerçek, elle tutulur bir sonuç görmeyi beklenmemeli.Etkisi hafifçe aydınlatma, koyu lekelerin görünümünü belki biraz hafifletme ve renk tonunu eşitleme. Sonuçta bunlar kozmetik ürünler.Uzun süre etkili olmalarını da beklememek lazım. Kişi güneşten korunduğu müddetçe cilt renginde bütünlük ve eskiye göre cilt renginde en fazla 1 belki 2 ton açılma görecektir.Bu da güneşle ilk buluşmada ( ne kadar korunursanız korunun ) azalacaktır.Bu tarz ürünlere tam olarak para tuzağı diyemem.Üst grup ve dermokozmetik markaların değişik şekillerde kullanılan beyazlatma - aydınlatma işlevli ürünleri mevcut ve bunlar söz verdiklerini yapan ürünler.Zaten bu tip markalar daha temkinli yaklaşıyor , haliyle hiçbirisinin bu tarz ürünlerinin üzerinde mucize tarzı iddialar göremiyorsunuz.Fakat adı sanı bilinmeyen ; tv 'de pazarlanan ya da online olarak " 1 tane al şu para, 3 tane al şu kadar vs " diyerek satılan ürünler tam olarak para tuzağı.
    Buna , leke geçirir,aydınlatır vs vs diyerek satılan salyangoz , kertenkele, bilumum sürüngen kremleri dahil.Faydasını bırakın, zararı olabilecek ; çoğu herhangi bir denetimden geçirilmeden satılan ürünler bunlar.
    ( Tarım Bakanlığı onaylı ibaresine inanmayın , her şeye onay veriyorlar zaten. Bu aralar türeyen " Sağlık Bakanlığına bildirimi yapılmıştır " yazılarına da inanmayın. Adı üzerinde sadece bildirimdir yapılan ve herhangi bir denetleme vs de yoktur )Özetle ; bu tarz ürünler kullanmak istiyorsanız, bilinen, saygın markaların ürünlerine yönelin.
    İçeriğe dikkat edin.
    ve sadece kozmetik amaçlı bile olsa eczacınıza veya doktorunuza danışın.
     
  2. Ahu@

    Ahu@ Saygın Üye www.pembeoje.com

    Önemli olan sağlıklı güzellik gerisi boş bence;)
     
  3. selin

    selin Yeni Üye www.pembeoje.com

    Cilde zarar vermeyen ama uzun ömürlü kalıcılık göstermeyen cilt beyazlatıcı kremler ve diye biliyorum eczanelerde.
     
  4. Atiye

    Atiye Yeni Üye www.pembeoje.com

    Bu tarz kremler kalıcı etki göstermiyor ama bazıları buna rağmen alıyor ve kullanıyor yani seçim kullanıcıya kalmış alıp almamak bize bağlı.
     

Sayfayı Paylaş