Günün Mutfak Sırrı

Konusu 'Pratik Bilgiler & Püf Noktaları' forumundadır ve eylülfırtınası tarafından 8 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak Sırrı
    Soğan soymaya başlamadan önce
    parmaklarınızı sirkeye batırırsanız,
    soğan kokusunun elinize
    sinmediğini göreceksiniz.
     
  2. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak Sırrı

    Yumurta buzdolabında çatlamışsa
    48 saatten fazla bekletmeyin
     
  3. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak SırrıBörek veya poğaçaların daha güzel kızarması için
    üzerlerine yumurta sürülür,
    peki ama evde yumurta yoksa ne yapmalısınız?
    İşte pratik bir yöntem
    Biraz yoğurdu
    bir yemek kaşığı yağla karıştırıp sürün,
    hamur işlerinizin güzel bir renk aldığını göreceksiniz.
     
  4. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak Sırrı

    Tazeliğini yitirmiş,
    pörsümüş yeşilliklerinizi
    canlandırmak için bunu deneyebilirsiniz:
    İki kaşık limon suyu karıştırılıp buzlu su dolu kabın içine koyun,
    1 saat buzdolabında bekletin.
     
  5. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak Sırrı

    Reçel yapacağınız meyvelerı iyice yıkayıp kurulamalısınız.
    Karıştırırken mutlaka tahta kaşık kullanmalısınız.
    Şekerlemeyi önlemek için, limon tozu yerine limon suyu kullanın.
    Kavanozlara koyduğunuzda, iyice soğumadan ve üzerindeki hava
    kabarcıklarını kağıt havlu ile almadan kavanozun ağzını kapatmayın.
     
  6. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak Sırrı

    Fırında patates yapmadan önce
    10-15 dakika haşlayın ve çatalla delin.
    Böylece daha kolay pişecektir.
     
  7. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak Sırrı
    Çocuklar meyveli gazozu çok sever.
    Çok tüketildiğinde çocuklar için zararlı
    olabilen bu içecekler yerine, portakal suyu hazırlayıp
    içine biraz maden suyu ilave ederseniz, gazoz istemekten
    vazgeçebilirler. Çocuklara, böylece sağlıklı bir içecek sunmuş
    olursunuz.
     
  8. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak Sırrı
    Evinizde meyveli pasta yapıyorsunuz.
    Ama bir türlü sonuçtan memnun değilsiniz.
    Bazı meyvelerin tadı acımsı olur.
    Bu tadı çiğken fark edemeyiz.
    Meyveleri pastaya ilave etmeden önce
    tozşekere bulamayı sakın ihmal etmeyin.
     
  9. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak SırrıFırında tavuk kızartacağınız zaman
    bir limonu ikiye bölüp,
    yarısını tavuğun üzerine
    bastırarak iyice sürün.
    Diğer yarısını ise tavuğun içerisine yerleştirin.
    Tavuğunuz nar gibi kızaracaktır.
     
  10. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak SırrıDolapta çürüyen maydanozlar için; maydanoz,
    dereotu, nane gibi çok çabuk bozulan yeşillikleri
    hiç zayi etmeden kullanmanın yolu; yıkadıktan sonra
    kesip buzlukta saklamak. Kesmeden cam kavanoza
    koyup alt katta da saklayabilirsiniz.
     

Sayfayı Paylaş