Günün Mutfak Sırrı

Konusu 'Pratik Bilgiler & Püf Noktaları' forumundadır ve eylülfırtınası tarafından 8 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak SırrıBazı fasulye konservelerinde
    hoşa gitmeyen bir tat bulunabilir.
    Bu fasulyeleri bol soğuk suda
    yıkadıktan sonra 2-3 dakika kadar da
    kaynar tuzlu suda bekletin.
    Kötü koku ve tat geçtiğini göreceksiniz.
     
  2. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak Sırrı
    Patatesleri fırında pişirmeye karar
    verdiğiniz zaman, pişmesinin çok
    uzun sürebilir. Patatesleri fırına
    atmadan 20 dakika süreyle kaynar
    su içinde bırakıp yumuşayınca fırına
    verirseniz patatesler daha kolay pişecektir.
     
  3. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak Sırrı
    Rendelenmiş limon ve portakal kabuğunu
    tatlı, kek, pasta yapımında
    değişik aroma ve lezzet katması için tercih ederiz.
    Ancak portakal ve limonların kabuklarında
    lekeler oluşmuşsa rendelemeden önce
    ılık ve karbonatlı suda birkaç dakika
    bekletmeniz yeterli olacaktır.
     
  4. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak SırrıTaze nane, dereotu, fesleğen gibi
    otları bozulmadan saklamak için
    bu otları ince ince kıyıp
    porsiyon halinde folyoya sararak
    derin dondurucuda dondurabilirsiniz.
     
  5. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]Günün Mutfak SırrıTavanızı az yağladıktan sonra
    fesleğen yapraklarını 3-5 dakika çevirin;
    yemeklerinizi hem görsel,
    hem de lezzet olarak renklendirecek
    bir sonuç elde edeceksiniz.
     
  6. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak SırrıÇocuklar meyveli gazozu çok sever.
    Çok tüketildiğinde çocuklar için
    zararlı olabilen bu içecekler yerine,
    portakal suyu hazırlayıp içine
    biraz maden suyu ilave ederseniz,
    gazoz istemekten vazgeçebilirler.
    Çocuklara, böylece sağlıklı bir
    içecek sunmuş olursunuz.
     
  7. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak SırrıMayonez yaparken
    zeytinyağı yerine susam yağı
    kullanırsanız mayonez kolay bozulmaz.
     
  8. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak Sırrı

    Sucukları serin bir yerde asmak yetmez.
    Zamanla üstlerini beyaz bir küf kaplar.
    Zaman zaman sucukların üstünü,
    yarıya kestiğiniz bir limonla silin.
    Küflenmesini önlersiniz.
     
  9. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak SırrıHazırladığınız pizza hamurunun
    daha yumuşak olmasını istiyorsanız
    hamuru hazırlarken sade un ile
    patates nişastasını yarı yarıya kullanın.
     
  10. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak SırrıMercimek çorbası, başlı başına
    çok lezzetli ve vitaminli bir yemektir.
    Eğer bu çorbanın daha besleyici olmasını istiyorsanız,
    kaynama aşamasında içine 1 su bardağı erişte katabilirsiniz.
    Bunun yanı sıra mercimeği çeşitli sebzelerle pişirirseniz
    vitamin değeri daha da yüksek olur.
     

Sayfayı Paylaş