Günün Mutfak Sırrı

Konusu 'Pratik Bilgiler & Püf Noktaları' forumundadır ve eylülfırtınası tarafından 8 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak Sırrı
    Kızartacağınız balıkların
    çıtır çıtır olmasını istiyorsanız
    balıkları una bulamadan önce süte batırın.
    Daha kıtır olduklarını göreceksiniz.
     
  2. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak Sırrı
    Şekerlenmiş bal kavanozunu
    içi sıcak su dolu bir kabın içine yerleştirin.
    Su soğuduktan sonra bal da eski halini alacaktır.
     
  3. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak Sırrı
    Pirzola, biftek, köfte gibi etleri dondurmadan önce
    her dilimin aralarına yağlı kağıt koyarsanız,
    birbirlerine yapışmalarını önlersiniz.
    Böylece her seferinde gerekli olduğu kadar parçayı alır,
    gerisini dondurucuda bırakabilirsiniz.
     
  4. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak SırrıKuruyan, bayatlayan ekmekleri,
    kesme şeker iriliğinde doğrayın.
    Daha sonra fırında hafifçe kızartın.
    Naylon torbalara ya da kavanozlara doldurup,
    buzdolabında saklayın. Bu küçük ekmek parçalarını,
    kızartarak çorbaların üzerine serpin.
    Böylece hem ekmekleri değerlendirmiş,
    hem de çorbayı doyurucu bir hale getirmiş olursunuz.
     
  5. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak SırrıKızartma yağının etrafa sıçramaması için
    tavaya iki parça ekmek kabuğu atın.
    Basit bir yöntemle ocağınızı ve mutfağınızı
    yağ lekelerinden korumuş olursunuz!
     
  6. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak SırrıPeynirin kesik kenarlarına tereyağı sürersiniz
    sertleşip kurumaz.
     
  7. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak SırrıMaydanozun saplarını biraz kesip
    su dolu bir kavanoza koyarak
    daha uzun süre saklayabilirsiniz.
     
  8. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak SırrıAvokado ve muzları olgunlaştımak için
    onları bir elmayla birlikte
    2-3 günlüğüne kağıt keseye hapsedin.
     
  9. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak SırrıLimon sert ise kesmeden önce
    1–2 dakika sıcak suda tutun.
     
  10. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak SırrıBalık kızartırken yapacağınız bir iki ufak değişiklikle
    çok daha değişik tatlar yakalayabilirsiniz.
    Örneğin, kızartma yağının içine bir tutam tatlı kırmızı biber serpin.
    Bu şekilde balığın rengi çok daha güzel ve parlak olur.
    Ayrıca, kırmızı biber de balığa değişik bir lezzet verir.
     

Sayfayı Paylaş