Günün Mutfak Sırrı

Konusu 'Pratik Bilgiler & Püf Noktaları' forumundadır ve eylülfırtınası tarafından 8 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak Sırrı
    Hazırlayacağınız böreğin,
    daha lezzetli olması ve kıvamında pişmesini istiyorsanız,
    birkaç saat buzdolabında beklettikten sonra pişirin.
     
  2. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak Sırrı

    Yeni bir yemek tarifi denerken,
    yemek kitabınızı şeffaf bir torbanın içerisine geçirirseniz,
    onu kirletmemiş olursunuz.
     
  3. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]
    Günün Mutfak Sırrı

    Soğan doğrarken gözlerinizin yanmaması için
    bir parça ekmek çiğneyin
     
  4. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak Sırrı
    Pilavsız bir öğün düşünemiyor musunuz?
    Tüm yemeklerinizin yanında kocaman bir pilav tenceresi hazır mı duruyor?
    Pilava bu kadar düşkünseniz, değişik bir lezzet yaratmak da hoşunuza gidecektir.
    Bunun için, pirinçlerin üzerine bir tutam hindistancevizi serperseniz çok hoş bir koku elde edebilirsiniz
     
  5. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak Sırrı

    Kızartma kokularının eve yayılmasını önlemek
    için yağın içine bir iki dal maydanoz atın
     
  6. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak SırrıSertleşmiş kurabiyelerin üzerine
    elma dilimleri koyup
    kapalı bir kutuda bekletirseniz
    yumuşacık olurlar.
     
  7. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak Sırrı

    Yemeğin Dibi Tutarsa
    Eğer özene bezene hazırladığınız yemeğin dibi tutarsa,
    sakın çöpe atmayın.
    Lavabonun içini soğuk suyla doldurun.
    Sıcak tencereyi kapağını açmadan suya koyup,
    15 dakika bekletin.
    Daha sonra yemeği başka bir tencereye alın.
    Soğuk su yemeğin yanık tadını alacaktır.
     
  8. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak Sırrı

    Ciğerin daha lezzetli olmasını istiyorsak,
    ciğeri pişirmeden önce yarım saat sütün içinde bekletelim
     
  9. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak SırrıPatates pişirirken,
    pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun.
    Hem rengi sapsarı kalır, hem daha lezzetli olur.
     
  10. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak Sırrı


    Kek Yaparken...

    Dövülmüş ceviz,fındık,kuru üzüm gibi yemişleri
    en son koymalısınız.( un eklenip karıştırıldıktan sonra).
    Çünkü bu yemişleri önce koyarsanız
    unu koyduğunuzda parçalı olan yemişler
    hamurun karıştırılıp kıvama getirilmesini engeller ve topaklanmayı arttırır.
    Bu yemişleri en son koyuyoruz.kuru üzümü yıkayıp unlayıp koymalısınız.
    Bu şekilde dibe çökmez.
     

Sayfayı Paylaş