Günün Mutfak Sırrı

Konusu 'Pratik Bilgiler & Püf Noktaları' forumundadır ve eylülfırtınası tarafından 8 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]


    Günün Mutfak Sırrı

    Pilavınızı tekrar ısıtırken,
    bir kabın içinde ateşe su koyup
    kaynayınca tencerenizi içine oturtursanız
    pilavınız taneli kalır ve tazeliğini muhafaza eder.

    (nk'den püf gelsin pilavın üstünü yağlı kağıtla kapatıp fırına da atabilirsiniz bilenler vardır
     
  2. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]


    Günün Mutfak Sırrı
    Haşladığınız ıspanağın suyuyla
    mayonezinizi kolaylıkla boyayabilirsiniz,
    değişik bir garnitür olur.
     
  3. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]


    Günün Mutfak Sırrı

    Ayva reçeli yaparken eğer ayvanın
    yumuşak ve suyunun pelte gibi olmasını isterseniz,
    kaynayan şeker, suyunu iyice çekmeden
    ayvalar içine atılmalıdır.
    Yahut ayvaları evvelce pişirip yumuşadıktan sonra
    şekerini katmalı, hafif ateşte iki saat pişirmelidir.
    O zaman rengi de güzel olacaktır.
     
  4. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]


    Günün Mutfak Sırrı

    Yeşil soğanın çabuk çürümesi nasıl önlenir?

    Suya koyun

    Yeşil soğanı kestikten sonra bir kavanoz suya yerleştirin.
    Cam kenarında güneş alan bir yer yerleştirin ve suyu
    azaldıkça su ekleyin.
    Böylece büyümeye devam edecekler ve
    haftalar boyunca çürümeyeceklerdir.
     
  5. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]


    Günün Mutfak SırrıGravyer veya kaşar peynirinizin
    fırında lif lif uzamasını sağlamak için,
    büyük delikli rende kullanınız.
     
  6. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak Sırrı

    Et suyu pişerken ateşin durumu çok önemlidir.
    Suyunu alacağınız eti önce çok kuvvetli ateşte
    iki taşım kaynatıp köpüğünü alın,
    sonra hafif ateşte kaynamaya bırakın.
    Bu süre içinde etin tadının ve lezzetinin
    tencerenin içinde kalıp sinmesi için,
    mümkünse kapağın kenarını hamurla kapatın.
     
  7. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak Sırrı

    Fırında tavuk pişirirken
    üstüne sürdüğünüz yağa
    şeker ilave ederseniz
    nar gibi kızaracaktır.
     
  8. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak Sırrı

    Buzluktan çıkan etin
    çabuk çözülmesi için
    bir kaba soğuk su ve tuz
    koyduktan sonra içine eti koyun.
     
  9. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]
    Günün Mutfak Sırrı

    Açtığınız hamurun hafif olması için
    bir miktar maden suyu katabilirsiniz.
     
  10. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]
    Günün Mutfak Sırrı

    Yumurta kabuğunu soymanın püf noktası

    Kahvaltıda haşlanmış yumurta yemeye bayılıyorsunuz ancak kabuklarını soymak işkence gibi mi geliyor?
    İşte pratik bir çözüm.

    Yumurta haşlarken karşımıza iki sorun çıkar.
    Birincisi yumurtaların kaynarken çatlaması ve içlerinin çıkmasıdır.
    Yumurtayı soğuk suya koyup yavaş ateşte kaynatırsanız
    çatlama ihtimalini azaltmış olacaksınız.

    Diğer bir sorun da yumurtanın kabuklarının inatla soyulmamasıdır.
    Kaynattığınız suya bir çay kaşığı karbonat eklerseniz
    kabukların daha kolay soyulduğunu göreceksiniz.
     

Sayfayı Paylaş