Hamster Bakımı Hakkında Her Şey.

Konusu 'Evcil Hayvanlar' forumundadır ve Dilek tarafından 9 Mart 2015 başlatılmıştır.

  1. Dilek

    Dilek Yeni Üye www.pembeoje.com

    [​IMG] [​IMG]

    Evcil hamsterınızı seçmek
    Hamsterlar, özellikle de evde fazla vakit geçiremeyenler veya çocuklar için ideal ev hayvanlarıdırlar. Hamsterlar birkaç cinstirler ve her cinsin farklı karakter yapısı vardır. Bu nedenle de, eğer hamster almayı düşünüyorsanız, size uygun ırkı seçmeniz sizin ve hamsterınızın hayatını kolaylaştıracaktır. Ayrıca bazı hamster ırkları birkaç hamster arkadaşla beraber yaşamaktan hoşlanır, bazıları ise hoşlanmazlar.

    Hamster ırklarının en sık rastlanılanları şunlardır;

    Çin hamsterı: Küçük ve az bulunan bir ırktır.

    Cüce hamster çeşitleri: Birkaç farklı çeşittedirler ve bazıları Çin hamsterları ile karıştırılabilirler.

    Suriye hamsterları: Birkaç farklı renkte olabilirler.

    Sağlıklı hamster seçimi
    Evcil hayvan dükkanlarında karşınıza çıkan her hamster sağlıklıdır diye bir şey yoktur. Ayrıca, alıştıkları yerden ayrılıp, yeni bir eve gitmek hamsterlar için stresli bir süreç olduğundan, pet shoptan aldığınız hamsterın eve gelince rahatsızlanması gibi bir durumla da karşı karşıya kalma ihtimaliniz vardır. Genç yaştaki hamsterlar hem daha arkadaş canlısı, hem de daha yüksek ihtimalle sağlıklı olurlar. Kafesten hamster alırken aralarında en aktif görüneni seçin ve poposunun ıslak olmadığından ya da gözlerinde akıntı olmadığından emin olun. Ayrıca, kafeste hasta bir hamster varsa, bu gruptan bir hamster almamanızın akıllıca olduğunu da söylemeden geçemeyeceğiz. Çünkü bir hamsterın hasta olması, o grubun da bu hastalığa kolayca yakalanması anlamına gelir ve hamster hastalıkları, diğer hamsterlar için son derece bulaşıcıdırlar.

    Doğru kafes ve eşyaları seçmek
    Piyasada pek çok çeşitte ve boyutta hamster kafeslerine rastlamak mümkündür. Fakat bazıları diğerlerinden çok daha iyidirler. İçindeki tüpleri ve değişik renkleriyle size çok çekici görünen bir kafesi temizlemek son derece zor olabileceği için, bu sizi sıkıntıya sokabilir. Akvaryumlar ise hamsterlar için ideal yaşam ortamları değildirler. Hamsterınızı almadan önce, evdeki kafesinizde suluğunun, yataklığının, çiğneme oyuncaklarının ve diğer gerekli eşyalarının tam olduğuna emin olun.

    Hamsterların beslenmesi
    Pet shoplarda satılan yemler uygundurlar ama bunun yanında hamsterınızın ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri tamamen alabilmesi için ona zaman zaman sebze ve meyve de vermelisiniz.

    Hamsterınızı evcilleştirmek
    Hamsterınız ısırıyor mu? Endişelenmeyin, hamsterlar da eğitilebilirler. Hamsterınızı ürkütmemeyi öğrenin ve elinize tırmanması için onu ikna edin ve güvenini kazanın.

    Hamsterlar için oyuncaklar
    Hamsterlar hareketli hayvanlardırlar ve mutlu olmak için aktivitelerini düzenli olarak yapmaya ihtiyaç duyarlar. Ayrıca dişlerini düzgün tutmak için onlara çiğneyebilecekleri oyuncaklar almanız gerekir. Evcil hayvan dükkanlarında hamsterlar için çeşitli oyuncakları kolayca bulabilirsiniz ama bunların dışında her türlü kemirgen için yapılmış oyuncaklar da hamsterlara uyacaktır.
     
  2. yurdagül

    yurdagül Yeni Üye www.pembeoje.com

    2 yıl önce bende hamster besliyordum çok şirin bir hayvan ve bakımı çok kolay.
     
  3. İlkyaz

    İlkyaz Yeni Üye www.pembeoje.com

    Bende almak istiyorum ama bakamaz sam diye korkuyorum sonra onca emek boşa gider.
     
  4. Zeyna

    Zeyna Yeni Üye www.pembeoje.com

    Petshop tan alacam bende ya, çok sevimliler :D
     
  5. Hilde

    Hilde Yeni Üye www.pembeoje.com

    Ben asla dokunamam hamsterlara benden uzak dursunlar.
     

Sayfayı Paylaş