Lazerle Cilt Lekesi tedavisi.

Konusu 'Cilt Estetiği' forumundadır ve Yağmur tarafından 28 Mayıs 2015 başlatılmıştır.

  1. Yağmur

    Yağmur Yeni Üye www.pembeoje.com

    Lazer mucizesiyle cilt lekelerinden kurtulmak günümüzde imkansız değil lazer tedavisiyle cilt lekelerinden nasıl kurtuluyoruz kısa yazımızdan öğrenebilirsiniz.
    Cilt lekesi tedavisinde kullanılan lazerler sadece bu tıbbi durum için üretilmiş özellikte olan cihazlar. Bu cihazlar ile
    sadece leke tedavisi yapılır. Kliniklerde başka amaçlar için (epilasyon, damar tedavisi…) kullanılan lazer cihazları ile leke tedavisinde tatmin edici sonuçlar almak mümkün değil.

    Leke tedavisinde kullanılan lazerler Q Switched özellikte ve nanosaniye çok kısa atış sürelerine sahip olmalıdır. Genellikle Cilt Lekesi tedavisi işleminde Q Switched Nd YAG- KTP lazer sistemleri ve veya Nd YAG Lazer sistemleri tercih edilmektedir.

    Cilt lekeleri cilde nazaran daha koyu renge sahiptir. Cilt üzerinde leke görünümünü oluşturan, lekenin sahip olduğu melanin boyasıdır. Lazer tedavilerinde hedef melanin boyasıdır. Uygulamada leke üzerine uygulanan lazer enerjisi cildi geçerek, lekenin sahip olduğu melanin boyası tarafından absorbe edilir (emilir), emilim ile birlikte ısı ortaya çıkar. Ortaya çıkan ısı melanin boyasını parçalar, daha küçük boyutlara böler. Melanin boyasının boyutlarının küçülmesi ile lekede solma görülür, zamanla küçük parçalara ayrılan melanin boyası vücut tarafından ortadan kaldırılır.

    Lazerle Cilt lekesi tedavisi son yıllarda tüm dünya da güvenle kullanılan; sonuçları tatmin edici, yan etkileri az, maliyeti düşük, günlük aktiviteleri kısıtlamayan en etkin tedavi yöntemidir.
     
    Last edited: 28 Mayıs 2015
  2. Gülden

    Gülden Yeni Üye www.pembeoje.com

    Çok şanslıyız günümüzde her rahatsızlığın tedavisi var.
     
  3. Şenay

    Şenay Yeni Üye www.pembeoje.com

    Maliyeti düşük etkisi yüksek lazerle cilt lekelerine elveda.:)
     

Sayfayı Paylaş