Vücut Tipine En Uygun Gelinlik Seçim Önerileri.

Konusu 'Gelinlik' forumundadır ve Ayla tarafından 25 Ekim 2016 başlatılmıştır.

  1. Ayla

    Ayla Yeni Üye www.pembeoje.com

    Her bayanın en büyük hayali olmuştur beyazlar içinde kusursuz şık ve güzel görünmek gelinlik seçerken vücut tipimize ve seçtiğimiz gelinliğe çok dikkat etmeliyiz her gelinlik her vücut tipine uygun olmaz vitrinde gördüğümüz bir çok gelinliği beğenebiliriz ama beğendiğimiz her gelinliği kullanamayız beğendiğimiz ama vücudumuza en uygun olan gelinliği kullanmamız en doğrusu olur.
    Aylar öncesinden başlayan seçim telaşı, model belirleyememe ve yılın modası hakkında fikir sahibi olabilmek için yapılan araştırmalar gelin adaylarını bir hayli yormakta. En uygun gelinliği seçmek çok zor görünse de aslında birkaç önemli noktayı yakalayarak çok daha kolay bir şekilde istenen özelliklere sahip modeli belirleyebiliriz. Öncelikle 2016 yılı gelinliklerinin sahip olduğu detaylara göz atalım. Daha sonra düğün mekanı, vücut boyuve vücut tipine göre hangi modelin en uygun olacağını belirleyelim.

    2016 yılı gelinlik modellerinde daha sade ve zarif görünümlü nakışlar, tüller ve işlemeler hakimdir. Özellikle tek parça gelinliklerde, aşağı doğru indikçe dalga dalga yayılan, kollara ve duvaklara işenen dantel işlemeler birçok modelde mevcuttur. Straplez, kayık yaka ve V yaka gelinliklerin üst modellerinde oldukça popüler iken, kabarık, balık model, yarım balık model ve A kesim modeller yine ön plandadır.
    Gelinlik Seçiminde Düğün Mekanı
    [​IMG]

    Kır düğünleri, havuz başı ya da kumsal düğünleri genelde yaz ya da bahar dönemi konseptine uygun olduğu için gelinlik modellerinde çiçek işlemeleri, ağaç dalları şeklinde nakışlar ve tüylü etekler tercih edilebilir. Işıklar altında bir düğün gerçekleşecek ise, işlemeli taşlar ve parlak kumaşlar gelinliği gözler önüne serer. Çok uzun olmayan daha rahat hareket edebililecek etek boyları tercih edilebilir.

    Kumsal düğününde ise kısa etek ve rüzgarda uçuşan kumaşlar ile çok romantik bir gelinlik ortaya çıkabilir. Açık alan düğünlerinde dikkat edilmesi gereken en önemli şey, gelinliğin çok ağır ve kabarık olmasından kaçınmaktır. Düğün mekanına uygun hafif ve rahat hareketi sağlayan gelinlikler gayet idealdir.

    Balo ya da klasik düğün salonlarında gelinlik modelinin kabarık, gösterişli ve ağır olması istenir. İşlemeli taşlar ve parlak kumaşlar ile şık nakış detaylı gelinlikler ışıklar altında harika bir görüntü kazanır. Gelinliğin şıklığı kadar rahat hareket etmeyi sağlaması için sıkmamasına ve taşıması zor olmamasına dikkat etmek gerekir.

    2
    Gelinlik Seçiminde Vücut Boyu
    [​IMG]

    Fiziğine ve boyuna güvenenleriçin balık model çok uygundur. Uzun duvaklar ve kuyruklar gelinliğin modelini ve işlemeleri gözler önüne serer. Kabarık bir model isteniyorsa; bel ve kalçaların birleşim bölgesi olarak leğen kemiğini referans alarak vücudu iki bölgeye bölerek, vücudun alt bölgesi uzun ise düşük bel, vücudun üst bölgesi uzun ise yüksek belli gelinlikler tercih edilmelidir. Kısa boylu gelinler yüksek bel kabarık modelleri tercih edebilirler. Topuz duvak kullanarak ya da boyun bağlamalı üst model ile boyumuzu daha uzun göstereilebilir. Ayrıca kısa boylu gelin adayları klasik uzun eteğin aksine kısa etek ya da yarım balık modeller de kullanabilirler.

    3
    Gelinlik Seçiminde Vücut Tipi
    [​IMG]

    3.A
    Atletik Tip Gelinlik Modelleri
    Diktörtgen vücut tipi olarak da bilinir. Genelde simetrik hatlar, normal göğüs ve kalçalar, geniş omuzlar, uzun kol ve bacaklar ve düz bir vücuda sahiptir. Bu tip hatlara sahip kadınlarvücudu saran ve kıvrımlı hatlar verebilen modeller seçelebilir. Sırt ve omuz dekoltesi, aşağı indikçe belirginleşen katlar ya da dalgalanmalar, kol ve bacak uzunluğunu ortaya koyacak etek boyuna sahip bir gelinlik gayet uygundur. Geniş omuzlar için straplez yaka yerine dantel yakalar ve askılı üst model tercih edilmelidir. Omuzdan bağlı modeller ise omuzları daha fazla geniş göstereceği için tercih edilmemelidir. A kesim modeli, tüp model ve kraliyet tipi gelinlik modelleri atletik vücut tipli gelin adayları için idealdir.

    [​IMG]

    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]
     
  2. Mehtap

    Mehtap Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Eskiden bu sekilde bilgilendirmeler yoktu bilincsiz gorsel kararlar verilirdi. Simdiki gelin adaylari cok sansli

    LG-H525 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  3. Belemir

    Belemir Yeni Üye www.pembeoje.com

    bir gelinliğin hayalini kurmak küçük araştırmalar yapmak ta güzel.;)
     
  4. Mehtap

    Mehtap Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    İnsallah birgun hayalini kurdugun gelinligi kalbinin sahibi icin giyersin

    LG-H525 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     

Sayfayı Paylaş