Günün Mutfak Sırrı

Konusu 'Pratik Bilgiler & Püf Noktaları' forumundadır ve eylülfırtınası tarafından 8 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]
    Günün Mutfak Sırrı

    Pasta yaparken
    kek kalıbınızı katı yağ yerine sıvı yağla yağlayın,
    hem yağlanması daha kolaydır
    hem de bu şekilde yapmak pasta kekinizin
    yanma ihtimalini azaltır.
     
  2. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak SırrıYufka ile yapılan böreklerde
    tepsiye yaydığınız yufkaların üzerine
    eritilmiş margarin ve sütten oluşmuş
    karışımı dökerseniz böreklerinize
    ayrı bir lezzet katarsınız.
     
  3. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]
    Günün Mutfak Sırrı
    Haşladığınız ıspanağın suyuyla
    mayonezinizi kolaylıkla boyayabilirsiniz,
    değişik bir garnitür olur.
     
  4. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]
    Günün Mutfak Sırrı

    Pilavınızı tekrar ısıtırken,
    bir kabın içinde ateşe su koyup
    kaynayınca tencerenizi içine oturtursanız
    pilavınız taneli kalır ve tazeliğini muhafaza eder.
     
  5. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]
    Günün Mutfak Sırrı

    Patates püresi yaparken
    kullandığınız tuz kadar
    şeker de katarsanız
    daha iyi koyulaşır ve daha lezzetli olur.
     
  6. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]
    Günün Mutfak SırrıBazen fırında pişirdikleriniz kurur, kavrulur, sertleşir.
    Bunu önlemek için, fırının içine,
    bir bardak kadar su koyun.
    Göreceksiniz, pişirdikleriniz çabucak
    kavrulup kurumayacaktır.
     
  7. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak Sırrı
    Pasta yaparken kullanacağınız meyveleri,
    uzun süre dayanmaları için
    toz şekere bulamayı unutmayın.
     
  8. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak Sırrı

    Artan sandviçleri atmak yerine bir süre daha taze olarak saklayabilirsiniz.
    Bunun için, sandviçleri taze ve yıkanmış kuru kıvırcık salata yaprağına sarın.
    Bir tabağa koyup üzerini hafif nemli bir bezle örtün. Bu şekilde buzdolabına kaldırın.
     
  9. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]
    Günün Mutfak Sırrı

    Şekerlenmiş reçelinizi sakın atmayın. Benmari usulü ile ısıtarak eski haline döndürebilirsiniz.
     
  10. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak Sırrı
    Yufka ile yaptığınız böreklerin üstüne,
    böreği fırına vermeden önce bir yumurtayı,
    bir şişe soda ile çırpıp böreğin üzerine sürerseniz
    çok daha yumuşak ve kabarık olmasını sağlarsınız.
     

Sayfayı Paylaş