Yaşlanmanın getirdiği sarkma ve cilt kırışıklıklarının yanında, yerçekimine karşı koyamayan cildimiz, ayrıca dış etkenlerin yardımıyla istenmeyen görüntü sorunlarına sebep olabilmektedir.
Güneş ışınlarının aşırı derecede cilde nüfuz etmesi, düzensiz beslenme alışkanlıkları, düzensiz kilo alıp vermeler ise yaşlanmanın ve yerçekiminin yanında boyun ve dekolta bölgelerini etkileyen faktörlerdir.
Boyun estetiğinde hangi teknikler kullanılır?
Boyun estetiğinde kullanılan teknikler arasında liposuction gelir. Genelde sadece yağ dokuları mevcutsa bu tekniğe başvurulur. Eğer boyun kaslarında herhangi bir gevşeme söz konusu ise boyun germe operasyonları düşünülebilir.
Boyun estetiğinde klasik germe nasıl yapılır?
50 yaş ve üstü yaşlarda boyunda genelde kas ve yağ dokusu iyice bozulma eğilimi gösterir. Ayrıca deri fazlalığı oluşan bölgede hoş olmayan görüntüler meydana gelir. Böyle durumlarda kısa izli germe ameliyatı yerine klasik boyun germe ameliyatı uygun görülür.
Kulak ön ve arkasından açılan kesik sayesinde oluşan fazla deri parçası alınır. İyileşme süreci biraz uzun sürer ve ameliyat sonrasında oluşabilecek ödem ve gerginliğin azalması uzun sürede geçer. Bu olumsuzluklara rağmen hasta maksimum bir hafta gibi bir zaman içerisinde normal hayatına dönebilir.
Kısa gizli germe boyun estetiği
Kısa gizli germe ameliyatı, boyunda kısa kesik atılarak az olan deri fazlalığının alınması işlemidir. Açılan kesi sayesinde boyunda biriken yağ alınır. Ancak gizli germe boyun estetiği herkese göre yapılan bir ameliyat değildir ve bu konuda ameliyatı yapacak doktorun çok dikkatli davranması gerekir. Kısa gizli boyun germe estetiğinin diğer germe olayından farkı daha çabuk iyileşme göstermesidir.
Boyun estetiğinde alternatif yöntemler var mıdır?
Bilinen en alternatif yöntem botox yapılmasıdır. Botox, boyun dokularının geriye çekilmesi esasına göre uygulanır. Etkisi uzun süreli değildir. Başka alternatif yöntem ise boyun bölgesinin altından iplerin geçirilmesi esasına dayanan ve çok sık yapılmadığı gibi herkese de uygulanmayan bir yöntemdir. Bunun sebebi ise bazı durumlarda gerginlik hissinin hastaya fazlaca rahatsızlık vermesi ve ameliyat sonrasında sonuçlarının bilinmiyor olmasıdır.